Élet-Stílus

Egy négyéves a segélyhívón hívta játszani a rendőrt a játékaival – nem kellett kétszer mondani

A járőr még a szirénákat is bekapcsolta a fiúnak, aztán elmagyarázta, mikor szabad tárcsázni a segélyhívót.

Szokatlan, egyúttal végtelenül aranyos történetet osztott meg a Facebookon az új-zélandi rendőrség a múlt hét végén. A Daily Mail szúrta ki, hogy a bűnüldöző szerv egy segélyhívásról számolt be, amelynek elindítója egy négyéves kisfiú volt.

A fiú beleszólt a telefonba, azt mondta „Rendőr néni!… Mondhatok valamit?”. A diszpécser persze azonnal ráfókuszált az ügyre, bártorította a kisfiút, hogy mondja el, amit szeretne, mire ő egy kis hezitálás utána azt mondta,

Van néhány játékom… Gyere, nézd meg őket!

A diszpécser visszakérdezett, hogy jól hallotta-e, megkérdezte, hol lakik a fiú, ám  ekkor megérkezett a kisfiú apja, aki elnézést kért, egyben közölte, hogy nincs semmi gond. Nem sokkal később ő is nagyon meglepődött, amikor egy rendőrjárőr jelent meg a háznál, aki nem más céllal érkezett, mint hogy megnézze a fiú játékait. A diszpécser ugyanis kiszólt a közelben lévő járőrnek, hogy lenne egy nem szokványos feladat, ő pedig nem ugrott el a lehetőség elől.

A csak Kurtként megnevezett járőr elismerte, igazán klassz játékai vannak a kisfiúnak, sőt még a szívességet is viszonozta azzal, hogy megmutatta neki a járőrkocsit, még a szirénákat is bekapcsolta.

Közben pedig ők ketten nagyszerű, edukatív beszélgetést folytattak arról, milyen esetekben szabad tárcsázni a segélyhívót.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik