Élet-Stílus

Ájultan hevert a részeg nő az autópályán száguldó „önvezető” Teslában

Férje egy másik autóval követte, miközben a nő autója nekicsapódott egy kaliforniai autópálya oldalfalának, majd ment tovább.

Ittas vezetés vádjával tartóztattak le egy 31 éves nőt Kaliforniában, miután részegen elájult Teslájában, ami Autopilot üzemmódba kapcsolva halad egy autópályán – jelentette a helyi sajtó. A rendőrséget a nő férje riasztotta, aki egy másik autóban követte feleségét, aki eszméletlen állapotban ült a Tesla vezetőülésében, és még arra sem riadt fel, hogy a jármű nekiment az autópálya egyik biztonsági falának.

Az ABC7 televízió híradója által megszerzett rendőrségi felvételeken hallani lehet, ahogy a diszpécser közli az autót üldöző járőrökkel, hogy a felesége „eszméletlenül fekszik a Teslában”, és „a jármű önmagát vezeti”. Az autót végül a rendőrök úgy tudták megállítani, hogy egyikük beállt elé az autójával, majd lassítani kezdett, ami után az autó végül leállította önmagát.

A Karla Villanueva nevű nőt a beszámolók szerint a rendőrök ébresztették fel, majd egy helyszíni alkoholszint-mérés után ittas vezetés vádjával letartóztatták.

Bár szakértők nem győzik hangsúlyozni, hogy a Tesla Autopilot üzemmódja nem egyenlő az önvezető autóval, az autók tulajdonosai rendszeresen úgy tekintenek rá, mintha azt bekapcsolva Teslájuk teljes mértékben tudná vezetni saját magát, és ebből már tucatnyi, olykor halálos baleset is történt már.

Kapcsolódó
„Teljes önvezetés”? – megütheti a bokáját a Tesla az autóik félrevezető marketingje miatt
Gyakran történnek olyan balesetek az amerikai utakon, amelyek legfőbb oka, hogy a felelőtlen autósok túl komolyan veszik a Tesla félrevezető marketingjét. A cég elektromos autói ugyanis a közhiedelemmel ellentétben nem önvezetők.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik