Nagyvilág

Letartóztatták az amerikai férfit, aki az önvezető Teslája hátsó ülésén furikázott

CHP - Oakland / Facebook
CHP - Oakland / Facebook
Őrizetbe vett a Kaliforniai Autópályarendőrség (CHP) egy 25 éves férfit, május 10-én mert az önvezető Teslája hátsó ülésén ült, miközben az autó áthajtott egy hídon.

A 25 éves Param Sharma vasárnap este fél hét körül hajtott át Tesla Model 3 típusú autójával a San Farnciscót és Oaklandet összekötőt hídon. A férfi a hátsó ülésen ült, de egyedül volt az autóban, vagyis a vezetést a robotpilóára bízta. Az esetről több autós is bejelentést tett a rendőrségen – írja a CHP közleményére hivatkozva egy helyi hírportál.

Amikor a rendőrök megállították, a férfi megpróbált gyorsan át mászni a sofőrülésre. Sharmát letartóztatták, és megvádolták a közúti forgalom gondatlan veszélyeztetésével.

Úgy tűnik, a férfi egyszerűen nem tud leállni az autója önvezető funkciójának veszélyes használatával. Nem sokkal a vasárnapi letartóztatás előtt, valaki eljuttatott egy videót a rendőrségre, melyen egy Sharmára megszólalásig hasonlító ember ül egy közlekedő Tesla hátsó ülésén, a rendőrség pedig már április 27-én is elkapta a férfit egy hasonló eset során. Sharmát előzetes letartóztatásba helyezték.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik