Élet-Stílus

Börtönbe kerülhet a thaiföldi OnlyFans-sztár

Jakub Porzycki/NurPhoto via Getty Images (illusztráció)
Jakub Porzycki/NurPhoto via Getty Images (illusztráció)
Az ország szigorú törvényei miatt fiatal nő és párja akár három évre is a rácsok mögé kerülhet. Az ellenük felhozott vádak rávilágítanak azokr a jogi akadályokra, amelyekkel számos országban szembe kell néznie a felnőtt tartalmak készítőinek.

Egy 19 éves thaiföldi nő, aki az OnlyFans nevű platformra gyárt erotikus tartalmakat, börtönbüntetésre számíthat, miután a hatóságok letartóztatták őt és barátját is – számolt be a Vice.

Az ügyet azóta az internetezők is felkapták, a Twitter népét pedig annyira feldühítette a dolog, hogy a vádak ejtését kérik az ország hatóságaitól.

A platformon Kai Nao – azaz magyarul záptojás – néven ismert nőt és barátját, Korakot azzal vádolják, hogy törvényt sértettek az „obszcén” tartalmak készítésével és online terjesztésével – közölte a thaiföldi Kiberbűnözés Elleni Nyomozóiroda kedden egy Facebook-bejegyzésben.

Ha elítélik őket, akár három év börtönbüntetésre és több mint félmillió forintnyi pénzbírságra számíthatnak.

A párt kedden öt órán keresztül hallgatták ki, de a thaiföldi közvélemény heves kritikája után a rendőrség – fejenként nagyjából 912 ezer forintnak megfelelő – óvadék ellenében szabadon engedte mindkettejüket – jelentette a helyi média.

Az ügy Thaiföldön hatalmas szenzáció lett, a #NongKaiNao hashtag a héten uralta a thai Twittert, mivel sokan frusztrációjukat fejezték ki a házaspárral szembeni bánásmód és a törvények azon hiányosságai miatt. A Nong szó kishúgot jelent, és a nő viszonylag fiatal korára utal.

Ez az ország úgy dönt, hogy beleavatkozik az emberek személyes ügyeibe, ahelyett, hogy egy olyan hatékony adórendszert dolgozna ki, amelybe ezek a «szexuális alkotók» is beletartozhatnak. Akik így képesek lennének jövedelmet termelni az országnak egy olyan korszakban, amikor az állami bevételek nem elegendőek

– tweetelte Tanawat Wongchai aktivista hétfőn, miután a hatóságok figyelmeztettek, hogy le fognak csapni az „obszcén” online tartalmakra.

A thai aktivista most a büntető törvénykönyv módosítását követeli, hogy az alkotók törvényesen állíthassanak elő és terjeszthessenek felnőtteknek szóló tartalmakat anélkül, hogy büntetőjogi felelősségre vonás várna rájuk. Azt is hozzátette, hogy szerinte a fiatal pár ellen felhozott a vádakat ejteni kellene.

A thai hatóságok azután szigorítottak, hogy a leginkább pornográf tartalmak terjesztését biztosító, népszerű előfizetéses oldal üzemeltetői bejelentették: gátat szabnak az explicit szexuálisnak a platformon, majd pár nappal később visszavonták a döntést.

Mégis marad a pornó az OnlyFans-en
Pár nap alatt meggondolta magát a szolgáltatás.

A thaiföldi rendőrség és az OnlyFans nem reagált a Vice megkeresésére. Bár a letartóztatott párhoz nem volt elérhetőségük, a helyi média alapján azt írják, hogy a fiatalok bocsánatot kértek a nyilvánosságtól, de a bocsánatkéréshez hozzátették azt is: nem számítottak arra, hogy a tartalmaik büntetőeljárást vonnak maguk után.

A pár egy hétfőn közzétett interjúban is szerepelt a thaiföldi YouTuber Nachat Juntapun vendégeként, ahol Kai Nao azt mondta:

szeretné, ha az emberek „a szexualitást normális dolognak tekintenék”.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik