Élet-Stílus

Apróból vett kocsit a fiának, a kereskedés dolgozói órákig számolták a pénzt

A férfi 17 zsáknyi aprópénzzel állított be a kínai szalonba, majd türelemmel kivárta, amíg megszámolják a pénzét, és az új autójával távozott.

Az ország Csoukou nevű nagyvárosában egy férfi 17 zsáknyi aprópénzzel fizette ki a fiának szánt új autót, amit több mint három órán keresztül számolt az autókereskedés húsz alkalmazottja, mielőtt átadták volna neki a slusszkulcsokat.

Az augusztus 15-i esetről először Redditen jelent meg egy videó, amit a NowThis a helyszín és az időpont megadásával osztott tovább Twitteren.

Az autó típusa eddig nem derült ki, de az értéke a videó feltöltője szerint 51 ezer jüan volt, ami 2,33 millió forintnak felel meg.

Korábban egy másik kínai férfiről is írtunk, aki több évtizednyi aprógyűjtés után 190 ezer jüanért (mai árfolyamon 8,67 millió forintért) vásárolt magának új kocsit. Akkor a pénzt több napig tartott megszámolnia a kereskedés munkatársainak.

Több százezer aprópénzzel fizette ki nyolcmilliós új autóját egy kínai nő
66 zsákkal érkezett meg az autókereskedésbe, ahol három napon át számolták a dolgozók a pénzt.

Kínában – ahol csak háromféle pénzérme van: a legnagyobb értékű közülük az egy jüanos, mellette a csian váltópénzből gyártanak még érméket, öt csian és egy csian értékben (tíz csian ér egy jüant) – viszonylag gyakoriak az ilyen történetek. A 66 zsákot felhalmozó autóvásárló mellett például annak a kínai lisztboltosnak az autóvásárlását is megosztottuk, aki ugyanúgy  apróból vásárolt magának új kocsit.

Százezer darab fémpénzzel fizetett új autójáért egy boltos
Az autószalon munkatársai 12 órán keresztül számolták az aprókat.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik