Élet-Stílus

Lenyelte kocsikulcsát, és megfulladt egy turista Barcelonában

Egy boltban keresett segítséget, de kidobták, mert senki sem értette, hogy mit akar a furcsán viselkedő holland férfi.

A katalán rendőrség nyomozást indított egy 37 éves holland turista halálának ügyében, aki azután halt meg Barcelona városában, hogy a torkán akadt egy kocsikulcs – jelentette a spanyol sajtó.

A beszámolók szerint a férfi egy, a lakóhelye közelében lévő szupermarketbe ment be a város Sarrià-Sant Gervasi nevű negyedében. A meg nem nevezett turista szemtanúk elmondása szerint „izgatott állapotban volt” és „jelenetet rendezett”, ezért a furcsán viselkedő férfit kidobták a boltból, majd az eladók értesítették a rendőrséget.

A kiérkező rendőrök megpróbálták lefogni és megnyugtatni a férfit, aki ekkor eszméletét vesztette. A rendőrök megkezdték az újraélesztését, és értesítették a mentőket. Végül a mentősök voltak azok, akik megtalálták a torkán akadt slusszkulcsot, amit kiszedtek, és a turistát a Sant Pau kórházba szállították, ahol pár órával később halottá nyilvánították.

A spanyol sajtóban megjelent beszámolók szerint a férfi a családjával nyaralt Barcelonában, és a bolthoz közel volt a szállásuk. A város önkormányzata közölte, hogy kapcsolatba léptek a családtagokkal, és felajánlották támogatásukat, valamint az esetről értesítették a holland konzulátust is.

A hatóságok egyelőre nem közölték a férfi halálának pontos okát, ezt majd csak a boncolás során állapítják meg – írta az El Mundo című spanyol lap. A katalán rendőrség nyomozása mellett az üggyel kapcsolatban belső vizsgálatot  indított a barcelonai városi rendőrség is. Az esetről szóló hírekben az nem szerepelt, hogy a férfi hogyan és miért nyelte le a torkán akadt slusszkulcsát.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik