Élet-Stílus

Így akadt horogra egy fehér cápa egy strandon – videó

Bár a cápát nem sikerült kifogni a horgászbottal, a massachusettsi férfi azért megosztotta nagy kapásról készült felvételt.

Egy férfi horgára akadt egy nagy fehér cápa, miközben Cape Cod partján horgászott – de a csúcsragadozó másodpercekkel később elmenekült, amint azt New York Post által is bemutatott megdöbbentő videón látszik.

Az Instagramra feltöltött felvételeken a – becslések szerint körülbelül 3,6 méter hosszú – cápa  a parttól mintegy 50 méterre hánykolódik, miközben valószínűleg ellop egy halat a Matt Pieciak horgászbotjának a zsinórjáról vasárnap dél körül a Nauset Beachen.

„Ez egy cápa, ó, Istenem!” – mondja egy nő a felvételen Pieciak váratlan kapásáról, majd ismét megkérdezi, hogy

egy cápát fogtál? Ez most komoly?!

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Matt Pieciak (@mattkp_snacks) által megosztott bejegyzés

A Boston Globe-nak nyilatkozó 25 éves orleans-i horgász szerint egy nagy hal lecsapott a makrélára, amit csaliként használt, a fehér cápa pedig erre a másik halra utazott.

Ez csak a tápláléklánc volt: a hal elvette a csalit, a cápa pedig a halat

– fogalmazott plasztikusan Pieciak, aki azt remélte vérengző makrahalat vagy sügért fog fogni a hétvégi horgászat alkalmával.

De a cápa beindult, amikor a férfi meghúzta a zsinórt.

Az az őrületes ebben az egészben, hogy milyen közel volt a parthoz. Az emberek ott szörföztek, én is ott szörföztem aznap és előző nap. Az egész hetet azzal töltöttük, hogy ott szörföztünk, ahol ez történt

– folytatta Pieciak.

Az atlanti óceán fehér cápáinak megmentéséért dolgozó szervezet, az Atlantic White Shark Conservancy szóvivője megerősítette a Globe-nak, hogy a videón – amit Pieciak unokatestvére, Maggie Ciarcia készített – egy nagy fehér cápa látható.

A nagybátyám és az unokatestvérem úgy döntöttek, hogy beletesznek néhány horgászbotot a vízbe, és a homokban hagyták őket, miközben mi egy cornhole nevű játékot játszottunk. Egyszer csak az egyik elkezdett zörögni, és azt hittük, hogy halat fogott, ezért elkezdtem filmezni

– mondta az operatőr, aki nagyon menőnek tartja, hogy sikerült időben akcióba lendülnie.

Azt mondtam: „Haver, fogd meg a sörömet”, és megragadtam a botot

–  emlékezett vissza Pieciak arra, hogyan kezdődött az egész.

Annak ellenére, hogy a part közelében találkoztak a szóban forgó fehér cápával, a féri azt mondta a bostoni lapnak, hogy a strandolóknak nem kell aggódniuk a cápák miatt, amíg óvatosan mozognak a vízben.

„Azt hiszem, a legnagyobb dolog az, hogy tisztában legyünk velük” – zárta gondolatait a horgász.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik