Élet-Stílus

„Sárkánnyá” tuningolta a Ladáját egy orosz férfi

A James Bondot idéző verdáról videó is van.

Bár nehéz eldönteni, mire lehet jó, csodás dolgot művelt egy orosz autóőrült a szovjet autógyártás csodájával, a feltételezhetően tuningmániás Vahan Mikaeljan ugyanis lángszórókat épített egy Lada fényszóróinak a helyére. A „Sárkány” fantázianévű verdán pedig már nem csak a férfi munkásságát követő oroszok, hanem a Reddit felhasználói is ámulnak, mióta felkerült róla egy videó az oldalra.

A Jalopnik autós portálon is bemutatott felvételen az látható, ahogy a Lada négy fényszórójából kettőből erőteljes tűzsugarak lövell ki, és a túlsó végén a falba csapódik.

A férfi nem mutatta meg, hogyan készült a nem mindennapi tuning, de a LadBible szerint azt elárulta, hogy egy másik autót akar a tűzokádó Ladával elégetni egy verseny után még ebben a hónapban.

Barátaim, láthattátok, milyen erős tüzet köp a Sárkányom. Ezért augusztus 15-én a Sárkánnyal elégetjük a vesztes autót. Tegyétek jobbá az autótokat! Forró autós csata lesz!

– vágott fel a verdájával az orosz autószerelő.

A közösségi média felhasználókat szemmel láthatóan lenyűgözte az autó, amelyet legtöbben a Trónok harcából ismert Drogon sárkányhoz hasonlítottak.

Volt, aki így kommentálta a látottakat: „Ez annyira hasznos. Ezt minden autóba be kellene szerelniük” – és volt, aki így:

Az egyetlen hátránya, amit látok, hogy álló helyzetben vagy elég lassan kell vezetni ahhoz, hogy használhassuk anélkül, hogy felgyújtanánk a saját autónkat.

Volt, aki pedig már rögtön további módosításokat javasolt:

Ha hátulra szerelnéd fel, akkor remek lenne a LED-es fényszórókkal rendelkező seggfejek ellen, és valószínűleg te sem gyulladnál meg.

És persze voltak sokan olyanok is, akik szerint gyakorlatilag használhatatlan a kocsiba épített lángszóró, ezért semmi értelme.

Nem ez az első alkalom, hogy Mikaelyan megmutatja egyik szokatlan alkotását. Korábban hatalmas póklábakkal látott el egy autót, és szekérkerekekkel szerelt fel egy monster truckot.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik