Élet-Stílus

Két kisgyerek bement az üres boltba teát szerezni, és szüleik nem is lehetnének büszkébbek rájuk

YouTube / South China Morning Post
YouTube / South China Morning Post
Ilyenek a jól nevelt gyerekek.

Hatalmas sikert aratott a kínai közösségi oldalakon becsületességével két kisgyerek, akik bementek egy üzletbe teát szerezni, amikor a boltos nem volt ott, és a hely teljesen üres állt. A biztonsági kamera rögzítette, hogy mit is csináltak.

Amikor beléptek az Anhui tartomány egyik városában található kis boltba, lerakták a pénzüket –  egy húsz jüanos bankjegyet – a pultra, majd az idősebb fivér még a biztonsági kamerának is megmutatta azt, és csak ezután mentek be hátra, hogy kiválasszák, mit vásárolnak meg. Ezután visszamentek a pulthoz, megmutatták a kamerának, hogy mit vásároltak, majd egy fiókból kivették a visszajárót, és kimentek a boltból.

Még arra is odafigyeltek, hogy ne hagyják azt teljesen nyitva, és amikot távoztak, lejjebb húzták a bejárati ajtónál lévő rolót.

A South China Morning Post című hongkongi lap beszámolója szerint a két fiú tette lenyűgözte az embereket, és a kínai közösségi oldalakon nem győzték dicsérni őket. Volt, aki azt írta, bárcsak minden ember olyan becsületes lenne, mint ők, míg mások a szüleiket dicsérték, közölve, hogy látszik, milyen jó nevelésben részesültek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik