Élet-Stílus

Egycsillagos értékelés miatt perlik milliókra az amerikai párt

Justin Sullivan / Getty Images
Justin Sullivan / Getty Images
Kedves kis történet.

Nem mindennapi történettel állt elő a washingtoni Vancouverben élő Autumn Knepper és Adam Marsh: azt mondják, az Executive Roof Services (ERS) ezen a héten rágalmazás miatt 112 ezer dollárra, átszámítva 34 millió forintra perli őket miután ők egycsillagosra értékelték a cég szolgáltatásait. A pár az értékelés mellé arról írt, hogy a cég recepciósa, akit kiküldtek hozzájuk, miután a főbérlőjük szivárgás miatt felkereste őket, „udvariatlan volt” és hogy a vállalkozás nem igazán végezte el a rájuk bízott feladatokat. A pár egy hivatalhoz is panaszt nyújtott be, erre hivatkozva állítja azt az ERS jogásza, hogy túlmentek minden célon és konkrétan kárt akartak okozni a családi vállalkozásnak.

A recepciós nem volt hajlandó semmilyen információval szolgálni. Azt mondta, majd a főbérlőtől megtudok mindent. Azt kértem, hadd beszéljek a vezetőjével, erre kinevetett. Azt mondta, szóban zaklattam és hogy ő az iroda vezetője. Majd rám rakta a telefont

– mondta Knepper. Ezután a cég tulajdonosa, Michael Mecham felvette a kapcsolatot a párral és azt mondta Kneppernek, hogy a negatív értékelésüket el kell tüntetniük még azelőtt, hogy „további károkat okozna a megítélésükben”.

Azt mondta, tudja, hol lakom, majd hozzátette, van ismerőse a törvényszéken és örömmel költ százezer dollárt arra, hogy bepereljen engem

– mondta a nő, majd hozzátette: megkereste a helyi rendőrséget, akik ezután arra kérték Mechamot, hogy többet ne keresse a párt. Ezután jelentkezett náluk egy ügyvédi iroda az ERS megbízásából, akik ugyanazt kérték: vegyék le az egycsillagos Google-értékelésüket.

Azonnal sírva fakadtam. Megijedtem. Nincs pénzem ügyvédre. Nem tudok kifizetni 112 ezer dollárt

– tette hozzá Knepper.

A Newsweek emlékeztet: az Államokban az elmúlt étekben megszaporodtak a negatív online értékelések miatti perek. New Yorkban például egy nőgyógyász egymillió dollárra perelt egy nőt egy 2018-as Yelpen írt negatív vélemény miatt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik