Élet-Stílus

Halálra rémült és erősítést kért egy rendőr, mert egy drón üldözte, de kiderült, az csak a Jupiter volt

Igazán kínos élményben volt része egy kezdő rendőrnek a skóciai Glasgow városában, miután július 13-án, éjfél körül elindult a rendőrőrsről, és nem sokkal később már rémülten kért segítséget, mert követni kezdte egy drón. Hiába próbált kilométereken át elmenekülni előle, képtelen volt azt lerázni.

A fiatal rendőrrel közölték, hogy hajtson vissza a rendőrőrsre, ahol egy tapasztaltabb kollégája várja majd. A Daily Record című skót lap beszámolója szerint a rendőrnőt a felemelt motorháztető alatt bújva találták meg, és rámutatott az égen látható fényes fehér pontra, közölve, hogy ott a drón, ami követi őt.

Ekkor közölték vele a kellemetlen tényt, hogy az a „drón”, ami követi, valójában a Jupiter. A Naprendszer ötödik bolygója, ami több mint hatszázmillió kilométerre van a Földtől. 

A lapnak egy rendőrségi forrás elmondta:

Mindenki erről beszél az őrsön. Nagyon ijedt és rémült volt, hogy egy drón követi őt. Mindenki nagyon aggódott, szóval el lehet képzelni, milyen kínos volt, amikor kiderült, hogy az őt követő fényes pont valójában egy több millió kilométernyire lévő bolygó volt.

A Daily Recordnak nyilatkozó rendőr hozzátette, hogy az eset valószínűleg évekig fogja kísérteni a fiatal rendőrnőt, akinek neve a kollégái körében egybe fog forrni a drónnak hitt Jupiter esetével.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik