Élet-Stílus

Hónapokig volt börtönben gyilkosságért, pedig videó bizonyította, hogy száz kilométerre volt a helyszíntől

Évek teltek el, mire az amerikai fiatal elleni vádat megszüntették.

Annak ellenére emeltek vádat gyilkosság miatt egy 23 éves férfi ellen az amerikai Mississippi államban, hogy a hatóságok tudták, biztonsági kamerás videók bizonyítják, hogy egy több mint 110 kilométernyire lévő városban volt a gyilkosság idején. A WLOX televízió beszámolója szerint Arthur Jones nyolc hónapon át ült börtönben egy 17 éves fiú, Jabarri Goudy megölése miatt, amit nem követhetett el, és még akkor is rácsok mögött tartották, amikor vádat emeltek a valódi gyilkos ellen.

Goudyt 2015 júliusában lőtték le egy autóból egy klub előtt, Hattiesburg városában. Egy szemtanú, az áldozat barátja, az elé rakott fényképekből Jonest választotta ki, közölve, hogy ő volt az, aki lelőtte Goudyt, és két másik szemtanú is őrá mutatott, valamint Goudy egyik unokatestvére is.

Közvetlenül a gyilkosság után a Facebookon terjedni kezdett Jones arcképe, hogy ő volt az, aki lelőtte a fiatalt. Jones önként jelentkezett a rendőrségen, hogy bizonyítsa ártatlanságát, és teljesen biztos volt benne, hogy tisztázni fogják a nevét. A gyilkosság idején ugyanis a több mint száz kilométernyire lévő Gulfport városában volt, egy éjszakai szórakozóhelyen, és a klub biztonsági kamerás felvételei ezt bizonyították.

Arra számítottam, hogy azonnal szabadon engednek, mert tudtam, hogy bizonyítékom van arra, hogy Gulfportban voltam a gyilkosság idején, de sajnos nem ez történt.

A rendőrök azonban ezt félresöpörték, és a videók ellenére Jonest letartóztatták, és gyilkosság vádjával előzetes letartóztatásba helyzeték. Bár az ügyében nyomozó detektív később elismerte, hogy a videók alapján lehetetlen volt, hogy ő követhette el a gyilkosságot, a videót nem mutatták be a bíróságnak az előzetes meghallgatás alatt, és a férfi börtönben maradt.

A hatóságok öt hónappal később elfogták a valódi gyilkost, de Jones további két hónapig börtönben maradt, és végül csak hét hónappal bezárása után szabadulhatott, és akkor is csak ötvenezer dolláros óvadék kifizetése után. És a gyilkosság vádját még ekkor sem vonták vissza.  Azt csak 2017 októberében tették meg.

Jones az eset miatt kártérítési pert indított Hattiesburg város, a település rendőrsége, valamint az ügyével foglalkozó nyomozó ellen. Az utóbbi ellen indított perben novemberben tartják az első tárgyalást. A nyomozó ügyvédje a WLOX televíziónak kijelentette, biztos benne, hogy a rendőrt fel fogják menteni.

Kapcsolódó
Ártatlanok a halálsoron
Kivégzett vagy évtizedekig a rácsok mögött a kivégzésükre váró emberek történetei, akik nem követtek el semmit.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik