Élet-Stílus

A kaka emojira kísértetiesen hasonlító hotel épül Skóciában

Jeff J Mitchell / Getty Images
Jeff J Mitchell / Getty Images
Új szálloda épül a skóciai Edinburghben. A Ribbon (szalag) nevű hotelt egy bronz spirál veszi körbe, ami miatt az épület kísértetiesen hasonlít az ürülékkupac hangulatjelre.

Új elem jelent meg Edinburgh világhírű, az UNESCO világörökségi helyszíneinek listáján szereplő látképében. Nehéz olyan pontot találni, ahonnan a modern Ribbon Hotel nem látszik az ódon kastélyok és templomok között. A szállodát körülölelő bronz dísz pedig a legtöbb szögből úgy néz ki, mint egy kupac kaki – írja a Guardian című brit lap.

A tervezők azt mondják, nekik nem ürülék járt a fejükben, a szálloda külsejét többek között egy Valentino fátyol légies selyemszalagjai inspirálták, de megjelenik benne Edinburgh híres, diós, csokoládés desszertje, a Walnut Whip, illetve egy papírtekercs is, utalva a városrész ipari múltjára.

Az emberek azonban makacsul kakit látnak benne, olyannyira, hogy petíció indult, ha már a forma megvan, kerüljenek fel az épület külsejére a kaka emoji szemei és mosolygós szája is.

A szálloda csak az épület tetejét foglalja el a többi részében bevásárlóközpont, irodák, luxuslakások kapnak helyet. Az építkezés jelenleg is zajlik, a szállodát csak jövőre nyitják majd meg, de a bevásárlóközpont már üzemel.

Az építményt tulajdonló Marriot Hotels nem kommentálta az ügyet.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik