Élet-Stílus

Egyre durvább démoni aktivitásra figyelmeztet egy amerikai ördögűző

Arman Zhenikeyev / Getty Images
Arman Zhenikeyev / Getty Images
A férfi kék szemei sárgává változtak, a pupillái pedig akkorára zsugorodtak, mint egy gombostű feje. Pont olyanok voltak, mint egy lecsapni készülő kígyó szemei – meséli Monsignor Stephen Rossetti, amerikai katolikus pap. Az ördögűző atya rögtön tudta, hogy a férfit egy démon szállta meg.

Az ördöggel és a pokolbéli szörnyekkel vívott harc Rossetti atya mindennapos munkájának része. A Monsignor azt mondja, egyre gyakrabban kell ördögűzést végrehajtania, és hogy a démonok újabban a technológiai eszközeinken keresztül, például szöveges üzenetekben támadnak – írja a New York Post.

Rossetti éveken át, két gyülekezetben is szolgált Syracuse-ban, de egy ideje már az Egyesült Államok fővárosában, Washington DC-ben él. Csapatával hetente átlagosan végeznek ördögűző szertartásokat, hogy embereket és otthonokat szabadítsanak meg az ártó szándékú démonoktól.

A 70 éves lelkész azt mondja, az elmúlt nagyjából tíz évben exponenciálisan nőtt az elvégzett ördögűzések száma. Szerinte az Egyesült Államokat belső viszálykodás és morális válság sújtja, amit a felerősödött démoni tevékenység okoz.

Úgy gondolom, lesz még ennél sokkal rosszabb is, mielőtt újra jóra fordulnának a dolgok

– jósolja Monsignor Rossetti, aki amellett, hogy ördögűző, az Amerikai Katolikus Egyetem pszichológusa és kutatóprofesszora is.

Rossetti nemrég adott ki könyvet Diary of an American Exorcist. Demons, Possession, and the Modern-Day Battle Against Ancient Evil (Egy amerikai ördögűző naplója: démonok, megszállottság és a modernkori harc az ősi gonosz ellen) címmel. A kötetben az ördögűző emberi ésszel felfoghatatlan dolgokról ír, melyeket ő mind megtapasztalt.

Többek között, láthatatlan erők által csapkodott ajtókról, maguktól ki-be kapcsoló tévékről, kontrollálhatatlanul nyüszítő kutyákról, emberekről, akik olyan, ősi nyelveken szólalnak meg, melyekről még csak nem is hallottak, és olyanokról, akik csavarokat öklendeznek fel és köpnek ki. Olyasmit azonban az ördögűző még nem látott, hogy valaki lebegjen, vagy teljesen körbe fordítsa a fejét, ahogyan a horrorfilmekben.

Rossetti imával, szentelt vízzel, és a feszület felmutatásával űzi ki a démonokat az emberekből. Az áldozatok a szertartás hatására általában hánynak, vagy fehér hab folyik a szájukból. A lelkészt azt mondja, a szent kínzás fájdalmasabb lehet a pokolbéli lényeknek, mint a tisztítótűz.

Előfordul azonban, hogy a démonok nem adják könnyen magukat, és ők is fájdalmat okoznak a papnak. Egy alkalommal, amikor egy középkorú nőből űzött ki egy démont, erős gyomorfájás tört rá, alighogy elkezdett imádkozni. A fájdalom aztán átterjedt a fejére, majd az egész testében érezte.

Egy másik alkalommal Rossetti egy fiatal nővel foglalkozott, akinek rejtélyes körülmények között egy fordított kereszt égett a vállára. A szertartás közben, a démonok szöveges üzenetekkel bombázták a lány apját: „ő a miénk, hozzánk tartozik!”

Kiderült, hogy az apa fiatalon csatlakozott egy szektához, és már születése előtt a sátánnak ajánlotta a lányát. A lány azonban, miközben felnőtt, egyre közelebb került a katolikus valláshoz, mert az egyháznál talált megnyugvást. A démonoknak ez nem tetszett, ezért égették a jelüket a lány bőrébe – meséli Rossetti, akinek Jézus erejével sikerült megmentenie a nő lelkét.

Rossetti azt mondja, évtizedekkel ezelőtt a Szűzanya hívta el erre a munkára. Nem sokkal később Rómában, majd az Egyesült Államokban tanult ördögűzést, melyből már több százat végzett el 1999 óta.

A Monsignor azt tanácsolja, hogy mindenki védekezzen a sátáni erők ellen. Az ember akkor jár el helyesen, tart otthon feszületet, szentelt víz van a lakása bejárat előtt, vallásos szobrokat állít ki mindenütt a lakásban, és gyakran használja a rózsafüzért.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik