Élet-Stílus

Egy rendőr Taylor Swift-számmal próbálta távol tartani magától az őt filmező tüntetőket

YouTube.com/Anti Police-Terror Project
YouTube.com/Anti Police-Terror Project
Ez itthon is jól nézne ki egy Kis Grófó-dallal.

Érdekes videó került elő a kaliforniai Oaklandből: egy San Leandro városában munkálkodó rendőr bírósági meghallgatását tartották a napokban, akit egy színesbőrű férfi meggyilkolásával vádolnak. Helyi aktivisták (Anti Police-Terror Project) – akik a rendőri brutalitást igyekeznek felszámolni a fekete közösség körében – rögtön megjelentek az épület előtt kamerákkal felszerelkezve, hogy az ott felügyelő rendőröknek kérdéseket tegyenek fel.

Ám az egyik rendőr nagy YouTube-ismeretről tett tanúbizonyságot, miután úgy akarta megakadályozni a filmezést, hogy elindított egy Taylor Swift-dalt, ami miatt bizonyosan törölné a platform a felvételt szerzői jogokra hivatkozva, ha az felkerül a YouTube-ra. 

A rendőr úgy fogalmazott:

Felvehetsz, amit csak akarsz, de tudom, hogy ezt a YouTube-on nem lehet közzétenni. Zenét játszok le, hogy ne tudj posztolni.

Rögtön megkérdezték tőle, hogy bevett eljárásnak számít-e Taylor Swift-dalokkal védekezni, mire a rendőr elmagyarázta, nincs körvonalazva, hogy szabályosan jár-e el. Mindenesetre később a helyi rendőri szervek nyilatkoztak a BBC-nek, elmondva, látták a videót, ez az eljárás nem normális, intézkedni fognak az ügyben.

A videó felkerült a YouTube-ra az aktivisták fiókjába, már több mint félmilliós nézettségnél jár:

Ajánlott videó

Olvasói sztorik