Élet-Stílus

Fekvőtámaszversenyt nyomtak a republikánus szenátorok az öngyilkos veteránok tiszteletére

A 87 éves Chuck Grassley és a 44 éves Tom Cotton párbaját az iowai republikánusok vezetője videóra vette és megosztotta Twitteren. A szenátorok erődemonstrációja sokaknál ki is verte a biztosítékot.

Iowa szenátora, Chuck Grassley a 87 évével a második legidősebb tagja az amerikai szenátusnak, de az életkora sem akadályozta meg abban, hogy szerdán a republikánusok iowai Sioux Centerben rendezett adománygyűjtésén kiálljon 44 éves arkansasi kollégája, John Cotton ellen egy fekvőtámaszpárbajra.

A párbaj 22 fekvőtámaszig tartott, a New York Post szerint azért pont eddig, mert átlagosan ennyi veterán szokott öngyilkos lenni naponta az Egyesült Államokban.

A testedzéssel egybekötött figyelemfelhívás abszurditása nem nagyon tűnhetett fel a rendezvény résztvevőinek, hiszen a republikánusok iowai vezetője, Jeff Kaufmann is büszkén osztotta meg a videót, ami a kétszáz fős tömeg előtt fekvőtámaszozó veterán szenátorokat örökíti meg. (A felvétel szerda óta több, mint 2,3 millió lejátszásnál tart Twitteren.)

A Twitteren megjelenő kritikák nagyrésze leginkább annak szólt, hogy a két politikus teljesítményét nehezen lehet valódi fekvőtámasznak nevezni.

Egyesek szerint az is különös, hogy a republikánusok alapvetően szeretik a férfias keménységet és erőt, de ez a videón nem igazán látszik.

Egyébként mindketten veteránok, hiszen Grassley már 1959 óta dolgozik Washingtonban – így ő a politika egyik nagy veteránja –, Cotton pedig a politikai pályája előtt szolgált a seregben.

POOL / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP

A Post azt írja: Tom Cotton szenátor – akit 2024-es potenciális jelöltként tartanak számon széles körben – azért vett részt az eseményen, mert a Veterans to Victory , azaz Veteránok a győzelemért elnevezésű, újonnan indított szuper PAC-et (Political Action Committee-t, azaz politikai akcióbizottságot) akarta népszerűsíteni.

A csoport republikánus veteránokat fog támogatni, akik a kongresszusba pályáznak, és már több jelöltjük is van.

Figyelem!

Ha Ön vagy valaki a környezetében krízishelyzetben van, hívja mobilról is a 116-123 ingyenes, lelkielsősegély-számot!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik