Évekkel gyermekük elvesztése után másokat próbál megóvni egy brit család a hasonló tragédiáktól.
Cameron Wahid hétéves volt, amikor családjával az olaszországi Ravellóban töltötte a vakáció egy részét. Egy alkalommal beültek szüleivel és az öccsével egy étterembe. Mivel a brit kisfiú súlyos allergiája miatt nem fogyaszthatott tejtermékeket, jelezték az étteremben, hogy sem sajtot, sem egyéb tejterméket nem tartalmazhat a felszolgált étel, a pincér azonban nem értette a kérést, és azt állította, nyugodtan fogyaszthatja a kisfiú az általuk megrendelt spagettit.
Nem sokkal később kiderült, hogy az ételben mégis volt tejtermék. Cameron a szülei és öccse előtt esett össze, nem sokkal azután, hogy visszatértek a brit utasokat szállító buszra, a fiú anafilaxiás sokkot kapott, majd szívrohamon esett át.
Anyjánál – aki egyébként ápolónő – természetesen volt EpiPen (allergiás reakció esetén alkalmazandó injekció), és be is adta a fiúnak, de akkor már túl késő volt.
Az eset még 2015-ben történt, a kisfiú szülei – akik szerint a tragédia elkerülhető lett volna – azóta is küzdenek, hogy minél kevesebb hasonló eset történhessen. A fiú apja az Allergy UK nagykövete, a szervezet az allergiás embereknek nyújt támogatást.
Rizwan Wahid a Manchester Evening News című lapnak elmondta: már visszahozni nem tudják a gyereküket, de szeretnének másokat megóvni olyan fájdalomtól, amit fiuk elvesztése óta éreznek. A férfi azt mondja, tisztában voltak vele, hogy a fiú allergiája mennyire súlyos, ám az eset előtt rendkívül elővigyázatosak voltak az ételek megválasztásánál.
Azon a napon is biztosították őket, hogy a tészta biztonságosan fogyasztható. Életük legszörnyűbb pillanatait okozta, hogy végig kellett nézniük fiuk anafilaxiás sokkját és azt, hogy szenvedett.
Cameron halála után a család pert indított; a szóban forgó étteremben dolgozó pincérnőt, aki felszolgálta nekik az ételt, két év felfüggesztett szabadságvesztésre ítélték.