Twitter / @Wholesomemen__
Élet-Stílus

Tüllszoknyás pankrátorok jelentették be a baba nemét

Egyre nagyobb trend Magyarországon is az érkező baba nemét bejelentő buli, amit lehet nagyon rosszul, és nagyon jól is csinálni. Most az utóbbira mutatunk egy példát.

Nyugaton régi hagyomány a baby shower, vagyis a babaváró buli. A rokonok barátok ilyenkor meglátogatják a várandós anyát, hasznos ajándékokat visznek neki, és persze ellátják mindenféle tanácsokkal. Az utóbbi időben egyre inkább elterjed, hogy a szülők a babavárón jelentik be a születendő baba nemét.

A nembejelentés általában valamilyen kisebb-nagyobb látványossággal történik, a legegyszerűbb megoldás, ha a szülők egy konfettivel töltött lufit durrantanak ki. Ha lufiból rózsaszín konfetti hullik ki, a gyerek kislány lesz, ha kék, akkor fiú.

Mióta a nembejelentő videók felkerülnek a közösségi portálokra is, sok szülőpár próbál valami sokkal nagyobb durranással előállni. Például egy akkora robbantással, amitől még a földrengésriasztók is bejeleznek.

Kapcsolódó

Vannak azonban ennél sokkal megoldások is. Például egy pankráció, ahol egy kékbe és egy rózsaszínbe öltözött srác meccsének végeredménye árulja el a baba nemét.

Ajánlott videó

Egy friss hazai felmérés szerint az embereknek csupán a 12 százaléka készít végrendeletet. Arról nincs adat, hogy a népesség hány százalékának vannak érdemi ismeretei az öröklés szabályairól. Sándor Zsuzsa most felhívja a figyelmet néhány gyakori tévedésre.