Élet-Stílus koronavírus

Lázadó druidák gyűltek össze a Stonehenge-nél napfordulókor

Nem szabadott volna összegyűlniük ott.

Százak gyűltek össze hétfő hajnalra, hogy együtt köszönthessék a napfelkeltét a Stonehenge-nél. Ezt alapvetően minden évben megteszik mintegy 30 ezren, csakhogy a koronavírus-járvány, illetve a korlátozások miatt idén – ahogy tavaly sem – nem volt ildomos.

Még úgy is sokan megjelentek a neolit építménynél megünnepelni a pogány ünnepséget, sokan „hagyományos” öltözetben, hogy a brit kormány korlátozásai miatt július végéig le van zárva a Stonehenge és környéke – írta az Euronews.

Kapcsolódó

Az angol örökségvédelemmel foglalkozó English Heritage terve az volt eredetileg, hogy élőben közvetítik a kőtömböknél a napfelkeltét, hogy dacára a korlátozásoknak, mindenki megnézhesse, de aztán az élő videót 4:52-kor félbeszakították, az ottlevők miatt nem tudták folytatni.

Arthur Pendragon, magát Artúr király reinkarnációjának vélő druida vezető az eső ellenére egy rituálét vezetett le a műemlék mellett, majd elmondta, hogy a lezárást teljesen feleslegesnek érzi, mert úgy se lesz ott tömeg.

Végül csak a közeli Aveburynél tartóztattak le egy ötvenes éveiben járó nőt, aki részeg volt és nem viselkedett rendesen. A rendőrség közlése szerint kisebb pogány és druida csoportok szegték meg az előírásokat, miszerint nem szabadott volna összegyűlni Stonehenge-nél, de próbálták békésen rendezni a helyzetet.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik