Élet-Stílus

Egy medikus elárulta, miért nem mutatják meg az anyáknak a magzatokról készült MRI-képeket

Sokkolja az embereket.

A MadMedicine néven furcsa orvostudományi tényekről videókat készítő medikus a TikTok-oldalán elmagyarázta, hogy miért nem mutatják meg a várandós anyukáknak a gyerekükről készített MRI-felvételeket. Bár ezt nem nagyon kellett részletekbe menően elmagyarázni.

Elég csak megnézni a méhben lévő magzatokról készült képeket, hogy mindenki azonnal megértse, azokat miért nem mutogatják olyan lelkesen, mint az ultrahangos felvételeket.

A babák ugyanis úgy néznek ki azokon, mintha valamiféle furcsa földönkívüli lények, vagy rémisztő démonok lennének.

Nem hiszem, hogy bármelyik várandós anyuka tudni szeretné, hogy a gyereke így néz ki

– mondta a videóban a medikus. Aki hozzátette, hogy persze, ha egy anyuka nagyon látni akarja, akkor megmutatják neki, azzal a felütéssel, „hogy mi szóltunk”.

@madmedicine

Reply to @themachinist22 😂 ##pregnancy ##scarypregancy ##ConjuringHorror ##medicine ##doctor ##babyfacts ##pregnancyfact ##learnontiktok ##tiktokpartner

♬ Amityville Horror - Scary Halloween Sound Effects - Halloween Sound Effects

Pár hete a Twitteren kezdett el terjedni egy hasonló, majdnem félmillió like-ot kapott poszt, amiben több ilyen MRI-felvételt lehet látni.


2018-ban pedig egy brit házaspár került be a médiába, köszönhetően a fiukról még megszületése előtt készített MRI-felvétel miatt, amin úgy nézett ki gyermekük, mint egy marslakó.

Ha esetleg valakiben esetleg még ezek után is kétség merülne fel azzal kapcsolatban, hogy tényleg így néznek ki az anyaméhben lévő gyerekek az MRI-képeken, akkor erre a linkre kattintva megnézheti a RadioGraphics című orvosi szaklapban megjelent cikket, amiben több hasonló felvételt is látni lehet.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik