Élet-Stílus

Többmillió fontot foglaltak le egy készpénzzel teletömött szatyrokat cipelő férfitől Londonban

Metropolitan Police
Metropolitan Police
Készpénzzel tömött, súlyos nejlonszatyrokkal küszködött a 36 éves Ruslan Shamsutdinov, amikor a rendőrök észrevették egy sorház előtt a londoni Fulhamben, tavaly júniusban. A férfitől több mint 5 millió fontot (kb. 2 milliárd forintot) foglaltak le.

Történetének legnagyobb készpénz-lefoglalását hajtotta végre a rendőrség tavaly, Londonban – írja a Daily Mail. Az egyenruhások egy véletlennek köszönhetően jutottak egy pénzmosással foglalkozó bűnbanda nyomára. Az ügy részleteit a napokban hozták nyilvánosságra.

A rendőrök 2020. június 5-én vettek észre az utcán egy férfit, aki súlyos nejlonszatyrokkal küszködött az utcán. Észrevették, hogy a szatyrokban készpénz van, ezért kérdőre vonták, majd letartóztatták a 36 éves Ruslan Shamsutdinovot.

Amikor átkutatták a lakást, ahonnan a férfi a szatyrokat kihozta, több mint 5 millió fontot és 39 ezer eurót találtak. Később Shamsutdinov lakásáról is előkerült még 8 ezer font készpénzben. Ez volt a londoni Metropolitan Police történetének legnagyobb készpénzfogása.

A rendőrség később még két férfit tartóztatott le az ügyben a 46 éves Sergejs Auzinst, és a 35 éves Serwan Ahmadit. Előbbit a lakásában fogták el, ahol több mint 14 ezer font (közel 6 millió forint) készpénzt rejtegetett. Utóbbi egy táskával menekülni próbált, de a rendőrök elfogták. A táskában 60 ezer font (kb. 24 millió forint) volt, a Ahmadi lakásán pedig további közel 200 ezer fontot (kb. 80 millió forintot) találtak.

Mindhárom férfi bűnösnek vallotta magát a bíróság előtt. Shamsutdinov három év és kilenec hónap, Auzins pedig három év és négy hónap börtönbüntetést kapott. Ahmaidi egy év és nyolc hónapos börtönbüntetését felfüggesztették és a férfi 150 óra közösségi munkára ítélték.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik