Élet-Stílus

Nem kér a szabadságból az indiai fegyenc, mert fél a járványtól

Sonkar Shubham / EyeEm / Getty Images
Sonkar Shubham / EyeEm / Getty Images
Egy állami program keretében 43 elítélt bűnözőt helyeztek volna idő előtt szabadlábra az indiai Meerut börtönből. Egy Ashish Kumar nevű, 42 éves fogvatartott azonban azt mondta, ő szívesebben maradna inkább a rácsok mögött.

Ashish Kumar, aki hatéves börtönbüntetését tölti az indiai Meerut börtönben visszautasította idő előtti szabadlábra helyezését – írja az India Express. A férfi azt mondta, nagyobb biztonságban érzi magát a rácsok mögött, mint odakint a külvilágban, ahol tombol a koronavírus-járvány.

Kumar, akit azért ítéltek el, mert öngyilkosságba kergette a feleségét, tanárként dolgozott 2015-ös letartóztatásáig. Nem ő az egyetlen fogvatartott, aki nem kért a különleges szabadon bocsátási ajánlatból. Kilenc börtönben 42 elítélt és 326 előzetes letartóztatásban lévő ember kapott hasonló lehetőséget, közülük 21-en döntöttek úgy, hogy inkább a börtönben maradnak.

Ők nem csak attól félnek, hogy odakint nehezebben jutnának orvosi ellátáshoz, mint a börtönben, hanem attól is, hogy megélhetést sem találnának maguknak, míg a rácsok mögött rendszeresen kapnak enni. Indiában épp a koronavírus-járvány tombolása miatt döntöttek úgy, hogy egy speciális program keretében enyhítenek a börtönök túlzsúfoltságán.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik