Élet-Stílus

Egymillió dollárt nyert a vakcinalottón az egyetemista

Kisorsolták az ohiói Vax-a-Million első nyertesét.

Kisorsolták az ohiói vakcinalottó első nyerteseit. Amint arról korábban írtunk, az amerikai államban fejenként egymillió dollárt (285 millió forintot) sorsolnak ki öt szerencsés közt, akik igazolni tudják, hogy beoltatták magukat koronavírus elleni vakcinával. Az akció öt héten át tart, hetente egy nyertessel.

Az ötlet meglehetősen sikeresnek mondható: Mike DeWine ohiói kormányzó szerint már azon a héten, amikor bejelentették a szerencsejáték indulását, 33 százalékkal nőtt az oltásra jelentkezők száma a korábbi héthez képest.

A Vax-a-Million első sorsolását május 26-án tartották, az első nyertes a silvertoni Abbigail Bugenske lett. A michigani állami egyetemen végzett, most Ohióban tanuló és dolgozó mérnök nevét 2,7 millió jelentkező közül sorsolták ki.

Bugenske nagymamája arról mesélt a Washington Postnak, hogy tévedésnek hitte az egymilliós összeget, úgy gondolta, ezer dollárról lehet szó. A nyugdíjas elmondta: unokája unszolta, hogy oltassa be magát, ő pedig hallgatott Abbigailre.

Az akcióban nemcsak pénznyereményre lehet szert tenni: az oltást felvevő 12-17 évesek között iskolai, egyetemi ösztöndíjakat sorsolnak ki; Ohióban az első nyertes egy 14 éves fiú, aki négyéves egyetemi felkészítőn vehet részt.

Hasonló megoldásokkal próbálják motiválni a bizonytalanokat az oltakozásra Colorado, Maryland, New York és Oregon államokban is.

Ohióban a következő négy hétben további 4 nyertest hirdetnek. A helyi lakosság 45 százaléka már legalább az első oltását megkapta.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik