Élet-Stílus

Kim Dzsongun betiltotta a focistafrizurát és a szűk farmernadrágokat

AFP PHOTO/KCNA VIA KNS
AFP PHOTO/KCNA VIA KNS
Küzd a „kapitalista életstílus inváziója” ellen.

Észak-Koreában betiltották a szűk, testhezálló farmernadrágok és az úgynevezett focistafrizurák viselését, miközben az állami média arra figyelmeztetett egy szerkesztőségi cikkben, hogy „harcolni kell a kapitalista életstílus legkisebb jele ellen is” – írta a Fox News. A Rodong Sinmun című észak-koerai lap kijelentette:

Egy ország ázott falként omlik össze, ha nem tartja meg saját életstílusát, hiába számít katonai és gazdasági hatalomnak.

A pártlap közölte, hogy más országban „kapitalista életforma inváziója” miatt nem sikerült felépíteni a szocializmust, és különösen a fiatalokra jelent nagy veszélyt az „egzotikus és dekadens” stílus. A Washington Post egy korábbi cikke szerint az Észak-Koreából elszökött emberek nagy többsége külföldi tévéműsorok, filmek és zenék hatására döntött úgy, hogy disszidál az országból – írta még 2019-ben a Washington Post.

Észak-Koreában tiltva vannak a szűk farmerek mellett a szakadt farmerek, az orr- és ajakpiercingek, a hajfestés és a popzene, különösen a dél-koreai K-pop.

Kapcsolódó
Ilyen a szex Észak-Koreában
Szexuális felvilágosítás nincs, a pornóért akár ki is végezhetnek, Kim Dzsongun pedig különösen éberen őrködik a fiatalok erkölcsei felett. Eközben állami szinten zajlik a fiatal nők prostituálása, a társadalomban pedig tombol a nemi erőszak, és a gyerekeket sem védi meg senki.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik