Élet-Stílus

Eltérített egy ovisokkal teli buszt, de végül elmenekült a gyerekek elől

Az amerikai férfi nem bírta elviselni az őt folyamatosan kérdésekkel bombázó kicsiket.

Letartóztattak egy 23 éves kadétot az amerikai Dél-Karolina államban, aki puskával fenyegetőzve elrabolt egy iskolabuszt, rajta 18 kisiskolással és óvodással, de mindössze hat percen át bírta elviselni a gyerekek kérdéseit, mielőtt a kicsik teljesen kikészítették. A buszsofőr, Kenneth Corbin hétfőn, az ABC televízió reggeli műsorában mesélte el, hogyan kerültek ki épségben a két hete történt buszeltérítésből, amit a helyi seriff a „legrémisztőbb eseteket egyikeként” jellemzett.

A 23 éves Jovan Collazo a beszámolók szerint helyi idő szerint reggel hét órakor szökött ki a Fort Jackson katonai bázisról, ahol három hete tartott katonai kiképzése, majd puskáját a sofőr fejéhez tartva eltérítette az iskolabuszt, amire éppen akkor szálltak fel a gyerekek.

A fiatalember Corbin elmondása szerint a buszon szanaszét ülő gyerekeket mind előre parancsolta, miközben őt arra utasította, hogy hajtson vele a következő városba.

Amikor ezt megtette, a gyerekek, főleg az óvodásaim elkezdték kérdésekkel bombázni.

A kicsik egymás után tették fel a kérdéseket Collazónak, például, hogy katona-e, bántani fogja-e őket, vagy bántani fogja-e a buszsofőrt. Corbin elmondása szerint a busztérítőt ekkor már kezdték kiidegelni a gyerekek kérdései, és érezte, hogy azoknak nem lesz vége, így végül félreállította a buszt, és mindenkit leparancsolt a járműről. Ezzel elérve Corbin egyedüli célját, hogy biztonságban tudja a gyerekeket.

Collaz még pár mérföldön keresztül vezette a buszt, majd leszállt, és puskáját – ami a hadsereg közlése szerint nem volt megtöltve – a járművön hagyva továbbsétált. Nem sokkal később letartóztatták, és egyebek mellett 19 rendbeli emberrablás és fegyveres rablás vádjával indítottak eljárást ellene.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik