Élet-Stílus

A luxushotel nem adta vissza az esküvői foglalót a menyasszonynak, akinek meghalt a vőlegénye

Ludovica Bastianini / EyeEm / Gettyimages - Illusztráció
Ludovica Bastianini / EyeEm / Gettyimages - Illusztráció
Mert kicsúszott a határidőből.

Nem hajlandó visszaadni egy brit luxushotel a több mint másfélmillió forintnak megfelelő összegű esküvői foglalót egy menyasszonynak, aki azért volt kénytelen lemondani a foglalást, mert a vőlegény meghalt – írta a Metro című brit bulvárlap. A Norfolkban található szálloda azzal indokolta a döntést, hogy a nő kicsúszott a határidőből.

Az ötvenéves Fiona Boswell júliusban szerette volna megtartani az ünnepélyes esküvői szertartást az Elm Farm Country House nevű helyen, ahol korábban már több barátja is tartott esküvőt. Vőlegénye, a szintén ötvenéves, Guy Boswell azonban márciusban váratlanul szívleállásban meghalt. A férfi rákbeteg volt, és Fiona elmondása szerint tudták, hogy nem fog sokáig élni, de halála mégis hirtelen jött.

A nő a Metrónak elmondta: amikor közölte az Elm Farmmal, hogy mi történt, és azt kérte, hogy adják neki vissza a foglalót, a szálloda válasza az egyértelmű nem volt. Ezt több levélváltás követte, amiben a nő elmondása szerint a hotel „nem mutatott semmilyen részvétet, és udvariatlan” volt.

Közölték vele, hogy már kicsúszott a határidőből, emlékeztetve a nőt, hogy aláírta a szerződést, amiben benne van, hogy egy bizonyos idő után nem lehet lemondani a foglalást anélkül, hogy a foglalót elveszítené. A Metro megkereste az Elm Farmot is, de az esküvőkre specializálódott luxushotel nem válaszolt a lap megkeresésére.

A pár egyébként hivatalosan már tavaly októberben összeházasodott, miután erre külön engedélyt kaptak a koronavírus-járvány miatt bevezetett korlátozások alatt, de idén nyáron szerettek volna egy nagy esküvőt, amin rokonaik és barátaik is részt vehettek volna – írta a Metro.

A pár barátai most egy internetes adománygyűjtő-oldalon kezdtek el pénzt gyűjteni a számára, hogy ezzel bizonyítsák számára, hogy az emberekből nem veszett ki a jószándék és az együttérzés.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik