Élet-Stílus

A testvére ujját megharapó Charlie videóját eladják, és leszedik a Youtube-ról

NFT-t, azaz nem helyettesíthető tokent csinálnak belőle, és elárverezik, szóval aki akarja, az nézze még meg gyorsan, amíg megteheti.

14 év után leszedik a Youtube-ról, a világ egyik legismertebb, cuki testvérpár civakodását bemutató, „Charlie megharapta az ujjamat – megint!” címmel feltöltött videóját, ami pont annyit ad, mint amennyit ígér, mégis majdnem 880 millió lejátszásnál tart, mióta a fiúk édesapja feltette a videómegosztóra.

A LadBible vette észre, hogy a videó címét megváltoztatták, és az új cím szerint május 23-án végleg törlik a felvétel, amivel eddig is nagyon sok pénzt kerestek. A Davis-Carr-család a feltöltés évfordulóján egy közleményt is kiadott, amiben azt írják, hogy azért szedik le a videót, mert egyetlen NFT (nem helyettesíthető token) formájában szeretnék azt elárverezni,

a felvétel egyetlen új tulajdonosának pedig cserébe lehetősége lesz elkészíteni a saját paródia-videóját az eredeti főszereplők közreműködésével.

Aki szeretné, az még pár napig megnézheti a videót az eredeti helyén, amire az árverés után már nem lesz lehetőség.

Egyébként nem ez az első eset, hogy egy mémmé váló tartalmat NFT-ként értékesítenek, az égő ház előtt grimaszoló kislány fotója például hasonló keretek között hatalmas összegért cserélt gazdát nemrégiben.

150 millióért kelt el az egyik leghíresebb netes mém
A Zoë Roth-ot ábrázoló fényképet a lány apja készített még 2005-ben, és disaster girl néven vált híressé az interneten.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik