Élet-Stílus

Unalmában rákapott a TikTok-ra, olykor napi 4 millió forintnyi pénzt keres

Egy brit tinédzser a videókkal többet tesz zsebre, mint a szülei.

Egy brit lány tavaly unalmában elkezdett TikTok-ot használni. Úgy tűnik, az egész életét meghatározó döntés volt.

A Milton Keynes-ben élő Alicia Breuer egy évvel ezelőtt, a karantén miatt otthon üldögélve letöltötte a TikTok-ot. Aztán elkezdett posztolgatni – leginkább az ezen a platformon klasszikusnak számító műfajban, azaz: híres dalokra tátogott.

@aliciabreuer0

😤 ##foryou ##fyp

♬ Stupid eboy think that I need him - goalsounds

Azóta van olyan nap, hogy 10 ezer fontot (4 millió forint) keres csak a videókkal.

Mármint nem a tátogással, hanem azzal, hogy szponzorált videókat posztol, amelyekben ismert márkákat (Lancome, Urban Outfitters és mások) reklámoz. De szerepelt már Amazon Alexa-hirdetésben is.

Alicia Breuer egy év alatt közel 750 ezer követőre tett szert, az összes eddigi videójával több mint 15,5 millió lájkot gyűjtött. Videóinak többségével 60-200 ezer közötti nézettséget ér el, de például ezt a posztot 3,7 milliószor látták.

@aliciabreuer0

lady gaga kind of a psycho ngl #fyp

♬ Originalton - Lina †

A tátogás mellett divattal és sminkeléssel kapcsolatos posztokat is készít, de – ahogy a Mirrornak elmesélte –, még ez utóbbiak elkészítése sem tart tovább 1 óránál. A 17 éves lány korábban a pszichológia szakra való jelentkezéssel kacérkodott, de egyelőre halasztja ezt a tervét, inkább a videókészítésre koncentrál, mert, mint mondja,

többet keres, mint apja és anyja együttvéve – szülei egyébként pénzügyi tanácsadóként dolgoznak.

Breuer azt mondja, legjobb barátai támogatják az új karrierjével kapcsolatos terveit, bár őszintén bevallja, ő fordított esetben lehet, hogy irigykedne rájuk.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik