Élet-Stílus

Trump új Twittert indított, amit egy nap után fel is függesztettek

Teresa Nunes / SOPA Images / LightRocket via Getty Images (illusztráció)
Teresa Nunes / SOPA Images / LightRocket via Getty Images (illusztráció)
Pontosabban a stábja, akik hivatalos fiókot próbáltak csinálni az exelnök új kommunikációs platformjának.

DJTDesk néven (ami a Desk of Donald J. Trump – Donald J. Trump Asztala rövidítése) volt elérhető az új profil. A friss fiókot nem meglepő módon azért függesztettek fel szerdán, egy nappal a létrehozása után, mert megsértette az alkalmazás szabályait – írja a Mirror értesülései alapján a Sun, bár egyik sem részletezi, ez pontosan mit takar.

A profil elindításával (és villámgyors felfüggesztésével) szinte egyidőben az is kiderült, hogy a Facebook független ellenőrző bizottságának, az Oversight Boardnak a döntése értelmében

Donald Trump nemcsak a Twitterre (ahol januári felfüggesztésekor 88 millió követővel rendelkezett), hanem a Facebookra sem térhet vissza.

Donald Trump egyelőre nem térhet vissza a Facebookra
A Facebook független bírósága szerint a volt amerikai elnök posztjai egyértelműen hozzájárultak a capitoliumi ostromhoz. 

A bizottság döntése értelmében hat hónap múlva felülvizsgálják a Kapitólium öt halálos áldozattal január 6-i ostroma után hozott döntést – ekkor kiszabhatnak akár további büntetést is, de határozhatnak úgy is, hogy véglegesen törlik az exelnök (Twitteréhez hasonlóan) követőkben gazdag Facebook-fiókját.

Trump a Facebook bizottságának döntésére reagálva egyrészt saját kommunikációs platformot indított (ami ide kattintva érhető el), másrészt ezen az új felületen az alábbi közleményt osztotta meg az egyre hosszabbra nyúló felfüggesztésével kapcsolatban (amit nagybetűhasználat tekintetében is változtatás nélkül közlünk):

Amit a Facebook, a Twitter és a Google csinált az szégyen és gyalázat az Országunkra nézve. Elvették a Szólás Szabadságát az Amerikai Egyesült Államok Elnökétől, mert a Radikális Baloldal Őrültjei félnek az igazságtól. De az igazság amúgy is kiderül majd, nagyobb és erősebb lesz, mint korábban. Az Országunk Népe nem fog kiállni ezért a döntésért! Ezeknek a korrupt közösségimédia-vállalatoknak meg kell fizetniük cselekedeteik politikai árát, és soha többé nem hagyhatjuk nekik újra, hogy elpusztítsák és megtizedeljék a Választási Folyamatunkat.

Trump elindított egy saját kommunikációs platformot
Bejegyzéseket, képeket és videókat tehet közzé rajta, amelyeket a követők megoszthatnak a Twitteren és a Facebookon, ahol letiltották Trump fiókjait.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik