Élet-Stílus

Füvön és mohán élt az a nő, akit öt hónap után találtak meg a utahi vadonban

Anselm Hannemann / 500px / Getty Images
Anselm Hannemann / 500px / Getty Images
Öt hónappal az eltűnése után, május harmadikán találtak rá a hatóságok egy 47 éves nőre a utahi Diamond Fork kanyon térségében. A rendőrségi jelentésben meg nem nevezett nő november óta egy sátorban élt, és elmondása szerint füvet és mohát evett.

A rendőrségre 2020 novemberében érkezett bejelentés egy elhagyatott autóról, amelyik a Dry kanyon túraútvonal mellett parkolt. A kocsi tulajdonosának nem volt semmi nyoma, a hatóságok ezért elkezdték keresni, hátha bajba jutott az erdőben. Bár heteken keresték különböző módszerekkel, semmire sem jutottak – írja a Newsweek.

Az autó tulajdonosát sikerült beazonosítani, de családtagokat, rokonokat hónapok alatt sem találtak. A munkatársai azt mondták a nőről, hogy valószínűleg mentális problémákkal küzd. Az elmúlt hónapokban a hatóságok több kísérletet is tettek az eltűnt nő felkutatására, de nem jártak eredménnyel.

Mígnem május 3-án a Utah megyei sheriff emberei egy légi kereséssel foglalkozó, nonprofit szervezet segítségét kérték. Nem sokkal a kutatás kezdete után egy drón lezuhant. Amikor elindultak, hogy megkeressék, egy kis tisztáson egy elhagyatottnak tűnő sátorra bukkantak. A következő pillanatban bentről lehúzták a sátor cipzárját és a hónapok óta keresett nő dugta ki a fejét.

Mivel nagyon le volt gyengülve és le volt fogyva, a nőt kórházba szállították. A kemény telet azért élhette túl, mert a sátorban volt hálózsákja, tudott tüzet gyújtani és egy közeli folyóból vizet is tudott szerezni. A hatóságok szerint minden jel arra utal, hogy a nő nem eltévedt, hanem önként vonult ki a civilizációból.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik