Élet-Stílus

Műfogsora nélkül mutatja meg magát a 36 éves anya a TikTokon

A fogak elvesztésével kapcsolatos előítéletek ellen küzd.

A TikTokon próbálja felhívni a figyelmet egy New York-i négygyerekes anya azokra az emberekre, akik fiatalon műfogsor viselésére kényszerültek.

@princxssglitterhead

I dare you😘##toothlessprincess ##noteethchallenge ##smilewithoutteeth ##withandwithoutteeth ##toothlesssmile ##SourPatchPrankFund ##snapindentures ##fypシ ##🦷

♬ original sound - princessglitterhead

A most harminchat éves Alicia huszonegy volt, amikor első gyereke születése után elveszítette az első fogát – egyik szemfoga beletört egy hamburgerbe. Korábban egy YouTube-videóban mesélt arról, mennyire kiborult az eset után, hiszen nem sokkal korábban házasodott – még tökéletes fogsorral.

A terhesség alatt a fogak elhanyagolása, az egészségtelen táplálkozás, a fogorvos elkerülése – mindezek hozzájárultak ahhoz, hogy Aliciának komoly gondjai akadtak a szájhigiéniával: a második várandóssága alatt, 24 éves korában szép lassan elkezdtek kihullani a fogai. A helyzet a harmadik és a negyedik terhességnél pedig tovább romlott.

34 évesen a műfogsor mellett döntött – közel 17.000 dollárjába (5 millió forint) került az alsó és a felső protézis.

Azóta küzd a fogak elvesztésével kapcsolatos stigmák, előítéletek ellen: szeretné, ha minél több sorstársa a lehető legpozitívabban tudná kezelni ezt a helyzetet, ahelyett, hogy utálná magát, amiért műfogsor viselésére kényszerül.

@princxssglitterhead

Makeup wouldn’t look the same thrown on a wall😉😘##shapeshiftmakeup ##iwin ##catfishqueen ##toothlessprincess ##mua ##OneStepCloser ##getreadywithme ##fyp

♬ Oops!...I Did It Again - Britney Spears

Alicia a többmilliós nézettségű videókban általában kikapja a műfogsorát, és – amint az a BuzzFeed cikkéből kiderül – immár mások is követik a példáját, és bátran felvállalják hiányosságukat, és megmutatják, hogyan festenek protézis nélkül.

@hotmessmamapanda

##duet with @princxssglitterhead Beautiful 🤩 Smiles and Humans! ##mentalhealthmatters ##momvibes ##dentures

♬ original sound - princessglitterhead

Korábban egy olyan TikTok-használót mutattunk be, aki szemprotézisének kivételével inspirálja azokat, akik különböző egészségügyi vagy egyéb problémában szenvednek.

Kapcsolódó
TikTok-videóban vette ki a műszemét egy kommentelő beszólása miatt
Az amerikai nő gyerekkora óta szemprotézist használ.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik