Élet-Stílus

TikTok-videóban vette ki a műszemét egy kommentelő beszólása miatt

Az amerikai nő gyerekkora óta szemprotézist használ.

Salina Moreno egyéves volt, amikor a szülei észrevették, hogy pupillája fehéren fénylik. Kiderült, hogy a kislány retinoblastomában (az ideghártya rosszindulatú daganata) szenved, ezért a beteg szemet el kellett távolítani.

Salina meggyógyult, de egyéves kora műszemmel él, a protézist ötévente kell cserélni – alkalmanként ötezer dollárért (1,5 millió forint). Az egyik szem hiánya ellenére a ma már 31 éves Los Angeles-i nő teljes életet él – sportol, vezet, sőt: szabadúszó fotósként dolgozik.

Amint az a Daily Mail cikkéből kiderül, Moreno még a karantén-időszak kezdetén úgy döntött, indít egy csatornát a TikTok-on. Egy ideig csak a viccelődés volt a videók középpontjában, de ma, amikor már több mint 151 ezer követője van, kimondott célja inspirálni azokat, akik különböző egészségügyi vagy egyéb problémában szenvednek – hogy egyetlen, az életüket nehezítő körülmény miatt ne essenek depresszióba.

Teszi mindezt (ön)iróniával, sőt még negatívkodókat, a legborzasztóbb kommentelőket is képes humorral kezelni. Ennek eklatáns példája volt az az augusztusi videó, amelyben arra reagált, hogy valaki beszólt neki, hogy kancsal. Erős pillanatok következnek:

@eye_am_sal

Reply to @reys66 Lazy eye ? Negative. Artificial eye? Yes 👍🏽 ##cancersurvivor##glasseye##commentreply##over30##momsoftiktok

♬ original sound - eye_am_sal

A videót eddig 5,6 millió alkalommal nézték meg.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik