Élet-Stílus koronavírus

Poénból festett „maszkkal” mentek vásárolni influenszerek Indonéziában

Instagram / niluhdjelantik
Instagram / niluhdjelantik
A helyi hatóságok lefoglalták a két külföldi útlevelét, és deportálásukat fontolgatják.

Kiutasíthatnak Indonéziából egy orosz nőt és egy tajvani férfit, akik nagy felháborodást okoztak az országban azzal, hogy festett maszkkal mentek be egy boltba, ezzel kerülve ki a kötelező maszkhordást – jelentette a helyi sajtó. Az erről készült videót pénteken tette közzé a Facebookon a tajvani Josh Paler Lin, akinek YouTube-oldalát majdnem 3,5 millióan követik.

A videón látni, ahogy a maszk nélküli Leia Se nevű nővel odamennek egy bolthoz, ahol a biztonsági őr közli vele, hogy maszk nélkül nem lehet bemenni. Ezután egy autóban felfestik neki a maszkot, és újra próbálkoznak, és az őr nem veszi észre a csalást, és beengedi őket.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Niluh Djelantik (@niluhdjelantik)

A látszólag poénnak készült videó azonban nem azt a hatást érte el, amire vártak. Az emberek nevetés helyett felháborodással reagáltak, miután a felvételt megosztotta egy helyi politikus, aki kikelt ellenük, amiért „gúnyt űznek” a kötelező maszkhordásból.

A hatóságok is így gondolták, és lefoglalták a két influenszer útlevelét, és közölték, hogy deportálásukat fontolgatják. Az eset után mindketten egy videóban kértek elnézést, közölve, hogy ők csak „szórakoztatni akarták” az embereket, és egyáltalán nem bíztatnak senkit arra, hogy ne viseljenek maszkot.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik