Élet-Stílus

Szemcsepp helyett ragasztót öntött a szemébe egy amerikai nő

Marvin Fox / Getty Images
Marvin Fox / Getty Images
Éjjel, álmából felkelve akart a szemeibe csepegtetni egy nő kedden, Michiganben. Szemcsepp helyett azonban a műkörömragasztója került a kezébe, a tévedése pedig kis híján a látásába került.

A michigani Yacedrah Williams kedd éjjel arra ébredt, hogy nagyon ki vannak száradva szemei. Félálomban kezdett el kutatni a táskájában a szemcsepp után, és hamarosan a kezébe is akadt a kis fiola. Abban a pillanatban, ahogy folyadék a szemébe csöppent, a nő tudta, hogy hatalmasat hibázott – írja a Mirror című brit bulvárlap.

Williams véletlenül műkörömragasztót csöppentett a szemébe. A szemcseppnek és a ragasztónak szinte egyforma méretű és alakú a kis flakonja, sőt, a zöld címkéjük is nagyon hasonlít egymásra.

A nő azonnal megpróbálta kitörölni a szeméből a ragasztót, de a szemhéjai összeragadtak. Aztán megpróbálta vízzel kimosni a szemét de az sem segített. A nő rémülten üvölteni kezdett, mire a férje felébredt, és azonnal kórházba szállította.

A kórházban sikerült szétválasztani a nő szemhéjait, és eltávolítani a szeméből a kontaktlencsét. Az orvosa közölte vele, ha nincs a szemében a lencse, szinte biztosan elveszítette volna a látását.

Dr. George Williams szemész azt mondja, Williams nagyon jó csinálta, hogy megpróbálta kimosni a szemét. Az orvos szerint, ha valaha idegen anyag, vagy tárgy kerül szemünkbe, azonnal próbáljuk meg kipislogni, és ha az nem sikerül, öntsünk bele bőven hideg vizet. Talán csurom vizesek leszünk, de lehet, hogy ezzel mentjük meg a látásunkat.

(Kiemelt képünk illusztráció)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik