Élet-Stílus koronavírus

Egyedül töltötte a járvány első évét egy szellemvárosban

GeoStock / Getty Images
GeoStock / Getty Images
Nem azért alakult így a kaliforniai milliomos sorsa, mert túl komolyan venné az izolációs szabályokat, hanem azért, mert a járvány miatti lezárásoknak és a havas időjárásnak köszönhetően nem tudja elhagyni a szellemvárost, amit megvett.

Brent Underwood 2018-ban vásárolta meg 1,4 millió dollárért (mai árfolyamon 422 millió forintért) a 22 házból, egy korabeli hotelből és vegyesboltból álló, ma már turistalátványosságnak számító vadnyugati bányászvárost Cerro Gordot. Mi is megírtuk egy éve, hogy a koronavírus-járvány és az időjárás viszontgaságai miatt a 32 éves férfi a rövid, eredetileg egyhetesre tervezett látogatásából nem tudott hazamenni.

A Daily Mirror friss cikke alapján a milliomos helyzete – aki eredetilg csak a szellemvárost két évtizede gondnokként vigyázó Robert Desmaraist helyettesítette volna egy rövid ideig –  azóta sem változott, Brent Underwood azóta a szellemváros izoláltságában vészeli át a karantént, ahol az első beszámolók szerint vizet is csak az őt csapdába ejtő hó felolvasztásával tudott inni.

A régóta elhagyott bányavárost állítólag kísértetek lakják, de úgy tűnik, Brent Underwood taktikája – miszerint ha ő békén hagyja a szellemeket, akkor a szellemek is békén hagyják őt – bevált, hiszen rendszeresen posztol Instagramon a kalanadjairól (szerencsére internet-hozzáférés az van a városban), szóval a kísértetek valószínűleg még nem mentek az agyára.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Brent Underwood (@brentwunderwood) által megosztott bejegyzés

Elég nomád élete lehet az olykor hó által elzárt szellemvárosban, hiszen eleinte ottfelejtett, lejárt kozerveket kellett ennie. Cserébe sokat kalandozhat az elhagyatott vidéken, például volt már, hogy egy bányában töltötte az éjszakát, de hogy még izgalmasabb legyen a történet, takarót és hálózsákot sem vitt magával.

A Mirror cikke szerint Brent Underwood a szellemvárosban töltött elmúlt egy évben talált egy 1875-ös Bibliát, egy 1841-es zsoltáros füzetet és egy olyan aktatáskát is, amiben az egykori tulajdonosának a fél élete benne volt a banki papíroktól a szerelmes levelekig bezárólag. Emellett elkezdte megfigyelni a helyi vadállatok lábnyomait: a Reddit önjelölt szakértői segítségével szinte az összeset be tudta azonosítani, de volt egy óriási lábnyom, amit nem sikerült.

Szerinte ez a nyom akár egy nagylábé is lehet.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik