Élet-Stílus

Egyedül ragadt egy kísértetvárosban egy amerikai milliomos

Új szintre emelte a távolságtartást Brent Underwood, kaliforniai befektető. A 32 éves milliomos egy hónapja egyedül van egy több mint száz éve elhagyatott, vadnyugati bányászvárosban, amelyikben állítólag kísértetek járnak.

Brent Underwood két évvel ezelőtt, 1,4 millió dollárért (kb. 460 millió forintért) vette meg a mindössze 22 házból és egy korabeli hotelből, és vegyesboltból álló, ma már turistalátványosságnak számító vadnyugati bányászvárost Cerro Gordot. A befektető azóta minden hónapban ellátogatott a városkába, ahol egyébként csak egyetlen ember lakik, Robert Desmarais, aki 21 éve dolgozik gondnokként a településen.

Amikor kitört a koronavírus-járvány, Underwood belegyezett, hogy néhány napra átveszi Desmarais munkáját, amíg a férfi meglátogatja a családját Arizonában. Ez azonban több mint egy hónapja volt, Underwood pedig azóta is Cerro Gordoban dekkol, ahol még vezetékes víz sincs, kísértetek azonban igen.

Underwood azt mondja, amikor megérkezett még simán pólóban mászkált, aztán hirtelen szakadni kezdett a hó és el sem állt négy napig. Autóval jelenleg lehetetlen kijutni a városból, a legközelebbi lakott település pedig hét kilométerre van. Hótalpakon elvileg le tudna jutni, de ott még egy bolt sincs. A legközelebbi, civilizáltnak mondható város majdnem ötven kilométerre fekszik.

A múlt századi városban ragadt férfi havat olvaszt, ha vízre van szüksége, enni pedig rizst, és tonhalkonzervet tud, amiből hónapokra elegendő készlete van. Azt mondja, jó érzi magát, de azért történnek furcsaságok.

Az 1800-as évek közepén alapított Cerro Gordonak, ahol az 1910-es években bányásztak utoljára véres történelme van. Volt olyan időszak, hogy hetente megöltek valakit az apró városban. A legendák szerint ma is a házak között kísért két gyerek szelleme, akik azért haltak meg, mert beragadtak egy szekrénybe.

Underwood azt mondja, bár abban a házban lakik, ahol a gyerekek állítólag meghaltak, ő még nem találkozott a szellemekkel. Olyasmi azonban gyakran előfordul, hogy zárt ablakok előtt megmozdulnak a függönyök, tárgyak megmozdulnak, vagy leesnek a helyükről, éjjelente olykor pedig fura hangok hallatszanak. Egyszer két napra eltűnt Undewood tárcája onnan, ahol hagyta, majd két nappal később bukkant fel a hotelben.

A tulajdonos azonban azt mondja, nem fél, ha békén hagyja a kísérteteket, azok is békén hagyják őt. Underwood, az ideje nagy részét azzal tölti, hogy antik tárgyakat keresgél, tisztít és javít meg, de van nála számítógép, így műholdas internettel a cégét is tudja igazgatni. Azt mondja, sokszor kapja azon magát, hogy nem is vágyik vissza a modern világba, de azért valószínűleg hazamegy majd, ha a hóhelyzet megengedi.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik