Élet-Stílus

Lakatos Márk: Vajon Schobert Norbi a családjában lévő túlsúlyosokat is csimpánzcsöcsűnek és vágósúlyúnak nevezte?

YouTube / Partizán
YouTube / Partizán
Osváth Zsolt, Németh Kristóf és Schmuck Andor is reagált a kijelentésére.

Korábban már megírtuk, hogy Schobert Norbi a minap a Fókusznak beszélt arról, szerinte milyen az ideális testsúly és testkép, és kiemelte, hogy a sokak által ismert mondás hülyeség, csak ezzel nyugtatják magukat a férfiak.

Vannak ilyen hülye mondások, amit a férfiak terjesztenek és el is hiszik. Ez »a férfi 100 kilónál kezdődik« mondat. Itt nagy tévedésben vannak, mert a vágódisznó kezdődik 100 kilónál

– mondta, mire az nlc.hu megkérdezett több férfi hírességet is, hogy mit gondolnak a kijelentéséről.

Kapcsolódó
Schobert Norbi: Nem a férfi kezdődik 100 kilónál, hanem a vágódisznó
Ő most roppant büszke a saját testsúlyára.

Osváth Zsolt például nem érti, hogy milyen alapon kritizál másokat a súlyuk miatt.

Szerintem a 100 kilós disznót faluhelyen még nem vágják, abból nem telik meg az éléskamra. Ha a férfi ott kezdődik, ahol a Schobert Norbi, akkor lehet, hogy inkább becsajozok. Sokat elmond az országról, hogy Norbit fitneszgurunak mondjuk, mert ha ránézek, minden eszembe jut, de az egészséges életmód egyáltalán nem. Vicces, amikor elmondja a véleményét, bár nekem eszembe nem jutna kritizálni az embereket a súlyuk miatt. Nem tudom, hogy ő ezzel a külsővel hogy veszi a bátorságot, hogy bárkiről valamit bántót mondjon.

Lakatos Márk szerint „egy nettó bunkó, suttyó, alpári kijelentés volt” és felhozta, hogy a családjában lévő, túlsúllyal küzdő személyekkel vajon milyen hangnemben beszél Schobert.

Ugyanúgy, ahogy tavaly a nőkbe szállt bele páros lábbal, most a nemek közötti egyenlőség jegyében a férfiakat vette elő, hogy senki se maradjon ki. Ez egy nettó bunkó, suttyó, alpári kijelentés volt, és lenne is hozzá egy kérdésem. Norbi is volt túlsúlyos, ahogy a családjában többen is. Vajon velük is így beszélt, csimpánzcsöcsűnek és vágósúlyúnak nevezte őket? Ha pedig nem, akkor mi jogon gondolja, hogy így beszélhet vadidegenekkel, akiket porig aláz ismeretlenül is? Az én válaszom a miértre egyértelmű: valószínűleg a sértést alantas marketing célra használja fel, így generál magának elérést és figyelmet, miközben egy életre megsebezhet embereket. Ez egy primitív húzás, nagyon káros. Nem véletlenül készítettünk testpozitív divatfilmeket. Tanuljuk már meg, hogy más emberek testére nem mondunk sértőt és nem alázunk meg senkit a testképe miatt.

Németh Kristóf inkább arra fókuszál, hogy saját magát jól érezze a bőrében, egy ideje visszaszokott a rendszeres testmozgásra.

Ahogy Norbit ismerem, pontosan tudja, hogy ha ilyen interjút ad, az végigsöpör a médián és ő küldetéstudatból fogalmazott ilyen sarkosan. Véleményem szerint nem mindegy, hogy milyen magasság párosul a 100 plusz kilóhoz: Norbi magasságával például érthetően nem lenne szerencsés, ha ennyit mutatna a mérleg, éppen ezért nem lehet általánosítani. A feleségem terhessége alatt én többet híztam, mint ő, ezért célom volt, hogy leadjam a felesleget.

Rákóczi Feri szerint jó indok a fogyásra a hiúság, de őt nem ez hajtotta, és hülyeségnek tartja Schobert véleményét.

130 kilósan erősen vágósúlyúnak számítottam, ha Norbinak igaza van, de a boldogságom nem a kilóimtól függ. Attól függetlenül lehet elégedett valaki az életével és magával, hogy túlsúlyos, ezt saját tapasztalatból is mondom. Engem az életmódváltásra a kíváncsiság és nem a hiúság vitt rá, egyszerűen egészségügyi szempontból tartottam fontosnak, de persze a hiúság sem rossz motiváció. Viszont ez a ‘100 kiló felett vágósúlyú egy férfi’-megjegyzés baromság.

Schmuck Andor szerint pedig egyszerűen nem szabadna komolyan vennie senkinek, amit Schobert mond, mert az csak reklámfogás.

Láttam Norbi nyilatkozatát, én pedig 100 kiló fölött vagyok, ezen nincs mit szépíteni. Norbinak néha nagyot kell mondania, hogy jól menjen a biznisz. Aki komolyan veszi a szavait, az vessen magára, én poénnak fogom fel. Amennyiben sor kerül a disznóvágásra, remélem, a pörzsölésen ott lesz Norbi, mert szalonna lesz bőven.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik