Élet-Stílus koronavírus

Olyan maszkot fejlesztettek ki, amit evés és ivás közben is hordhatnak az emberek

Ideális esetben a hagyományos maszk alatt kellene hordani a kutatók szerint.

Mexikói kutatók megterveztek és kiviteleztek egy olyan maszkot, ami elsősorban arra szolgál, hogy akkor is védjen minket a koronavírustól, amikor épp eszünk, iszunk, vagy bármi olyat csinálunk, ami közben nincs rajtunk a hagyományos maszkunk, írta meg a Ladbible.

A különleges dizájnú maszk elsőre leginkább egy bohócorra hasonlít, mivel csak az orrot takarja, így gátolva meg, azt, hogy az orrunkon keresztül belélegezzük a fertőzést. A mexikói Politechnikai Intézet kutatói állítják, az új maszk használatával lassítani lehet a fertőzés terjedését, egyúttal csökkenteni az új megbetegedések számát, hiszen a vírus elsősorban belégzés útján terjed.

Ezzel a módszerrel jobban védeni tudjuk magunkat, különösen akkor ha étteremben, repülőn, vagy fogorvosnál vagyunk, ahol elég problémás lenne nem levegőt venni egész idő alatt,

így elmékedik Acosta Altamirano, a maszk egyik tervezője.

Hangsúlyozza ugyanakkor, hogy az új darab nem helyettesítheti a hagyományos arcmaszkot, így a legbiztosabb az lenne, ha a kettőt egyszerre hordanák az emberek, így az orrmaszk csak akkor kerülne főszerepbe, mikor a hagyományos maszk lekerül az emberek arcáról.

A fejlesztők már fel is vették a kapcsolatot egy maszkokat gyártó céggel, így elképzelhető, hogy nemsokára ezeket az orrmaszkokat is nagytételben fogják gyártani és forgalmazni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik