Élet-Stílus

„A bezártság alatt nagyon meghíztam” Plusz kilókat okozhat a depresszió (x)

A depresszió energiahiánnyal, levertséggel jár, ezért az ember szinte soha nem érzi magát életerősnek. Sajnos ilyenkor gyakran nyúlunk olyan ételekhez, amelyek gyorsan energiát adnak, ám hosszú távon növelik a kilóink számát!

A depressziós emberre könnyen rátörnek a falásrohamok

Elképzelhető, hogy nem is gondolunk arra, hogy depressziósak vagyunk, csak azt vesszük észre, hogy kevesebb az energiánk, hosszabb ideje nincs kedvünk semmihez, régóta nem tudtunk örülni még az igazán pozitív dolgoknak sem. Ilyenkor hajlamosabbak vagyunk többet enni, és főleg olyan ételeket fogyasztunk, amelyek „gyors” energiát adnak, ám tápanyagokban szegények és azon kívül, hogy egészségtelenek, még hizlalnak is. A depressziótól szenvedő emberre gyakran törnek rá falási rohamok, amikor korlátlan mennyiségben képes magába tömni a csokit, a különféle édességeket és a fehérlisztből készült péksüteményeket. A falási rohamok azonban csak átmenetileg adnak némi plusz energiát, a kedélyállapoton inkább rontanak: lelkifurdalást okoznak és nagy mértékben növelik a plusz kilók számát. Az elhízás pedig még nehezebbé teszi a levertségből való kilábalást.

Tamás 15 kilót szedett magára

A 35 éves férfi 10 évig középvezetőként dolgozott egy multinál. Tamás a biztosnak hitt állását veszítette el egyik napról a másikra, és ugyan heteken belül talált új munkát magának, mégis gyökeresen megváltozott az élete. Korábban éveken át járt be ugyanabba az irodába, ahol egész nap emberek vették körül, az irodai élet pedig ritmust adott a napjainak: mindig ugyanakkor indult otthonról, a munka után pedig naponta betért a cég mellett található konditerembe.

„Az új munkámat azonban home office-ban végeztem, ami kezdetben jónak tűnt, ám a napi rutin és a személyes találkozások hiánya egyre kedvetlenebbé, energiaszegényebbé tett. Észre sem vettem, és nassolni kezdtem: folyton valami apróságot ropogtattam, hol csokit, hol kekszeket, a kilók pedig szép lassan kúsztak fel rám. Előbb a hasam nőtt meg, majd a lábaim is vastagodni kezdtek. Korábban a mozgás állandó része volt az életemnek, az otthoni bezártságtól viszont folyton fáradtnak éreztem magam, kimozdulni sem volt kedvem, a sportra pedig gondolni sem tudtam. A hízástól csak romlott a kedélyállapotom, ám az állandó levertségtől nem volt bennem motiváció arra, hogy fogyókúrázni és mozogni kezdjek. Ha egy barátom nem rángat ki ebből az állapotomból, mára talán még kövérebb lennék.

Az orbáncfű segített visszanyerni az életkedvem

Andris, a barátom elmagyarázta nekem, hogy a tüneteim alapján depressziós lettem, amit egyedül nagyon nehéz legyőzni. Tudja, hogy ódzkodom a szintetikus gyógyszerektől, ezért ajánlott egy orbáncfüvet tartalmazó gyógyszert. A gyógynövényi hatóanyagú Remotiv extra klinikailag igazoltan csökkenti az enyhe depresszió tüneteit és javítja a hangulatot. Nem kell orvossal felíratni, recept nélkül kapható a patikában. Bevallom, kezdetben nem sokat reméltem egy ilyen gyógynövényi gyógyszertől, ám idővel azt vettem észre, hogy a kedélyállapotom javult és energikusabbnak éreztem magam. Már nem viszolyogtam attól, hogy lemenjek az utcára sétálni és a csokit is kevésbé kívántam. Jelenleg egészen nagy köröket sétálok esténként, és már sikerült is leadnom pár kilót. Abban, hogy fokozatosan visszanyertem az életkedvem sokat segített a Remotiv extra.

Vény nélkül kapható, orbáncfűkivonat-tartalmú gyógyszer

A KOCKÁZATOKRÓL ÉS A MELLÉKHATÁSOKRÓL

OLVASSA EL A BETEGTÁJÉKOZTATÓT,

VAGY KÉRDEZZE MEG KEZELŐORVOSÁT,

GYÓGYSZERÉSZÉT!

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik