Élet-Stílus

Belehalt a leendő apuka a gyermeke nemét jelző füstbomba robbanásába

Nem ez volt az első eset, hogy tragédiába fulladt egy ilyen ünnepi esemény.

Meghalt egy 28 éves férfi New York államban, amikor kipróbálta a születendő gyermeke nemét jelző füstbombát, amit egy babaváró bulin akart felhasználni – jelentette a helyi sajtó. A robbanásban megsebesült a férfi öccse is.

A rendőrséget vasárnap, helyi idő szerint déli 12 óra előtt pár perccel riasztották egy háznál történt robbanáshoz, Liberty városába. A helyi hatóságok közlése szerint Christopher Pekny egy nembejelentő bulira készült, amin születendő gyermekének a nemét akarták bejelenteni a rokonaiknak és barátaiknak.

New York állam rendőrségének közlése szerint Pekny egy, a gyerek nemét jelző füstbombát készített, ami azonban egyelőre ismeretlen okokból korábban robbant fel. A robbanásban a leendő apa a helyszínen meghalt, 27 éves testvére pedig megsebesült.

Michael Pekny-t kórházba szállították, ahol lábsérüléssel műtötték meg. A Washington Post című lapnak bátyjuk, Peter Pekny elmondta, hogy testvérének jobb térdét zúzta szét a robbanás, de az orvosok elmondása szerint újra rendesen tud majd járni.

A hatóságok közlése szerint egyelőre nem tervezik, hogy vádat emelnek az esettel kapcsolatban.

Nem ez volt az első eset, hogy egy hasonló, az elmúlt évtizedben népszerűvé vált nembejelentő buli tragédiával ér véget.

Február elején egy ágyú robbant fel egy michigani bulin, aminek egyik darabja megölte az egyik vendéget, míg 2019 októberében egy nagymama halt meg Iowa államban, miután egy felrobbanó ünnepi bomba egyik darabja fejen találta. Tavaly szeptemberben pedig egy majdnem háromezer hektáron pusztító tűzvészt okozott egy nembejelentő bulin felrobbantott eszköz Kaliforniában, 2018-ban pedig Arizonában ért véget egy nyolcmillió dolláros kárt okozó tűzzel egy ilyen esemény.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik