Élet-Stílus

Nyomozni kezdett eltűnt kutyái után, több mint 70 elrabolt kölyköt talált a walesi férfi

A hős tenyésztő arról is mesélt, hogy reagált a halálra rémült kutyája, mikor kiszabadította őt.

70 elrabolt kölyök kutyára bukkant Walesben az a férfi, aki saját szakállára kezdett nyomozni, miután az ő kutyáit is ellopták, írja a Ladbible.

A tenyésztőként dolgozó Tony Cronintől két alom kölyök kutyák és öt spánielt raboltak el. Nem bízta a rendőrségre a keresést, eltökélte, hogy ő maga fogja előkeríteni a kutyáit, nyomozása során pedig hamar kapott egy tippet, hogy érdemes lenne szétnéznie az ország nyugati részén található Carmarthenshire-ben. A férfi a helyszínre ment, és rövid kutakodás után felfedezett egy eldugott helyet, ahol nem csak a saját jószágait, de több tucat másik kutyát is talált.

Volt köztük labrador, westie, mopsz, és még egy rakás másik fajta, és egyre csak ugattak.

Tony az állatok tengerében felfedezte a saját kutyáját is, elmondása szerint az állaton látszott, hogy halálra van rémülve, a farkát végig a lába közé húzva tartotta.

Félénk volt és reszketett, de amikor meglátott, azonnal hozzám rohant és a karjaimba ugrott

– mesélt a megható viszontlátásról a férfi, akinek köszönhetően már 22 kutya került vissza a gazdájához, további 46-ot pedig menhelyekre szállítottak, abban a reményben, hogy a gazdáik hamarosan értük mennek, vagy valaki örökbefogadja őket. A rendőrség két férfit tartóztatott le, akiket a kutyák elrablásával vádolnak, az óvadék kifizetése után azonban már mindkettejüket elengedték.

Arról már mi is beszámoltunk korábban, hogy az Egyesült-Királyságban az utóbbi időben a kölyök kutyák számítanak a rablóbandák legfőbb célpontjainak, mivel a lezárások és az egymást érő karanténok miatt egyre többen döntenek úgy, hogy kutyatartásba kezdenek.

Kapcsolódó
A kölyök kutyák lettek a rablóbandák legújabb célpontjai Angliában
A kijárási korlátozás is a rablóknak kedvez, akik a feketepiacon értékesítik az elrabolt példányokat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik