Élet-Stílus

Végre egy netes kihívás, ami jót tesz az egészségnek

Laurence Monneret / Getty
Laurence Monneret / Getty
A fahéjevéstől, a jeges vödrösön át, a legutóbbi fülhallgatósig számtalan értelmetlen, sőt, esetenként, veszélyes, vagy kifejezetten káros kihívás terjedt már el a közösségi portálokon. Most végre itt van egy, ami kifejezetten egészséges.

Egyre népszerűbb a közösségi portálokon a harminc napos hideg zuhany kihívás. Nem csoda, hiszen aki teljesíti, csak pozitív eredményekről tud beszámolni – írja a LadBible című brit bulvárportál.

A kihívás lényege, hogy a résztvevők, 30 napon át, minden nap, a lehető leghidegebb vízzel zuhanyoztatják magukat, 30 – 90 másodpercen keresztül. A folyamat nem tűnik kellemesnek, de akik végig csinálják, egytől egyig pozitív hatásokról számolnak be.

Egy 2015-ös, több mint háromezer emberrel végzett kutatás minden résztvevője arról számolt be, hogy a hideg zuhanyok hatására javult az immunrendszere, megemelkedett az energiaszintje, javult a motivációja, megszépült a bőre és nőtt a szexuális étvágya.

Egy másik, hollandiai kutatás is hasonló eredményre jutott. A tudósok szerint a hideg zuhany már napi 30 másodpercnél elkezdi kifejteni a pozitív hatásait, és azok, akik végig csinálják az egy hónapot, 90 százalékban úgy döntenek, hogy továbbra is életük része marad a mindennapos hideg zuhany.

Ha kedvet kapnak a kihíváshoz, IDE kattintva tudhatnak meg többet róla, angol, francia, vagy holland nyelven.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik