Élet-Stílus

Fülhallgató kihívás: újabb veszélyes és értelmetlen challenge terjed a közösségi médiában

Pedig elsőre elég ártalmatlannak tűnik.

Hol vannak már azok az idők, amikor az emberek jeges vízzel borították le magukat a kamera előtt, vagy húzóra ittak meg egy korsó sört. A közösségi média egyre nagyobb térnyerésével, és az újabb és újabb közösségi platformok megjelenésével szinte gombaként nőnek ki a földből az egyre értelmetlenebb és veszélyesebb kihívások, amelyek nem ritkán sokkal veszélyesebbek, mint azt elsőre gondolnánk.

Most egy újabb őrület kezdett terjedni, ami bár közel sem olyan durva, mint a mosószerevés volt, szolgálhat káros következményekkel a fiatalokra nézve.

A Headphone Challenge-ről a Distractfy adott hírt, itt azt írják, a kihívás lényege, hogy az alany körbe tekerje a hasán a fülhallgatóját, amilyen sokszor csak tudja. Ez elsőre kimondotan veszélytelenül hangzik, ám mikor a gyanútlan felhasználók azt látják, hogy valaki akár kétszer is képes körül tekerni magán a zsinórt, a megszállottjai lehetnek annak, hogy utána csinálják.

Ez pedig testképzavarokhoz vezethet, hiszen egy ilyen mutatványhoz extrém keskeny derék kell, ami lehet, hogy mutatós, de koránt sem veszélytelen, főleg ha az alany rekord idő alatt akar szert tenni rá.

Így aki igazán megszállott, a kívánt eredményért belevághat fenntarthatatlan diétákba, táplálkozási és pszichés problémái is kialakulhatnak. Erre világított rá egy amerikai influenszer, Danae Mercer is, aki talán a legelső személy volt, aki szót emelt a kihívással szemben.

Mindenekelőtt azt szeretném, hogy ez a platform egy boldog hely legyen. De amikor látom, hogy 8 éves gyerekek beszélnek az étrendjükről, 13 évesek a testtömeg-indexükről, amikor látom, hogy 16 éves fiúk fulladásról és köpködésről beszélnek, és a kisgyerekek iPhone kábeleket tekernek a derekukra, hogy teszteljék a méreteiket, akkor úgy érzem, fel kell szólalnom

– írta a nő az Instagram-oldalán.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Danae | Angles + Self Love (@danaemercer) által megosztott bejegyzés

A súlyos szavak ellenére azonban a kihívás továbbra is népszerű, a TikTok-on közel 96 millió találatunk van a hashtag alapján, és már az Instagramon is jelen van a trend.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik