Élet-Stílus

„Kimerült vagyok” – mondta a postás, és otthagyta az elesett nyugdíjast a hóban

Okoscsengő kamerája rögzítette a skót kézbesítő hihetetlen közömbösségét.

Sokan elborzadtak a felvételt látva, amit egy okoscsengő kamerája rögzített a skóciai Falkirkben.

Patricia Stewartnak két kisebb csomagot kézbesített a postás. A csontritkulásban szenvedő 72 éves nő kiment, hogy átvegye a küldeményt, megszédült, és a háza előtt leesett a lépcsőn.

A postás már épp távozóban volt, így nem látta az esetet, de a nyugdíjas nő segítségért kiáltott. A postás visszament, de nem emelte fel Stewartot.

Nem tudok segíteni. Reggel óta ilyen időben dolgozom. Kimerült vagyok. Hullafáradt

– mondta, és otthagyta a hóban fekvő nyugdíjast, anélkül, hogy bárkinek jelezte volna, hogy a nő segítségre szorul.

Patricia Stewart mintegy húsz percig feküdt a földön, átfázott, a ruhája csuromvizes lett. Szerencsére egy futárnak épp arra volt dolga, és meghallotta a nyugdíjas segélykiáltását. Azonnal hívta a szomszédokat, együtt felemelték a nőt, mentőt hívtak hozzá. Stewart fején tojás méretű dudor keletkezett az esés nyomán. Sokkal súlyosabb kimenetele is lehetett volna a dolognak, ha nem jön arra a futár: a nyugdíjas kihűlhetett volna.

Patricia Stewart azt mondja, ha a postás netán a Covidtól való félelem miatt nem is akart hozzáérni, legalább segítségért telefonálhatott volna.

A posta helyi vezetője felkereste a nyugdíjast, és elnézést kért. Az ügyben vizsgálat indult.

A Mirror cikkéből kiderül, hogy a nyugdíjashoz négyóránként be szokott nézni az unokahúga. Amikor a nő aznap odaért a nagynénjéhez, és hallotta, mi történt, először azt gondolta, bizonyára csak valami félreértésről lehet szó.

Aztán megnézte a szomszéd okoscsengőjének kamerája által készített felvételt, és kiderült számára, hogy minden pontosan úgy történt, ahogy elmesélték neki. A bejegyzésben azt írja: „nincs szó arra, hogy ez a viselkedés mennyire gusztustalan”.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik