Élet-Stílus

2021 eddig: maszkban, a katonai puccsal a háttérben aerobikozik egy nő Mianmarban

Twitter / Aditya Raj Kaul
Twitter / Aditya Raj Kaul
Sokan úgy vártuk 2021-et, mint a megváltót, azt gondolva, csak sokkal jobb év lehet az elődjénél. Eddig azonban úgy tűnik, nem igazán váltja be a hozzáfűzött reményeket. Jó hír, hogy még alig kezdődött el a második hónap, így bőven van még idő a javításra.

A február egy katonai puccsal indul a dél-kelet ázsiai Mianmarban, másik nevén Burmában. A hadsereg február 1-én vette őrizetbe az országot kormányfőként irányító, Nobel-bekedíjas Aung Szan Szú Kjít, illetve több magas rangú politikust, köztük Vin Mjint államelnököt, majd egy évig tartó szükségállapotot hirdetett.

Kapcsolódó

Aznap Khing Hnin Wai táncosnő aerobikvideót vett fel a fővárosban, Nepjidában a parlament épületének közelében. A fiatal nő a Mianmarban is pusztító koronavírus-járvány miatt orvosi maszkban tornázott, amikor megjelent mögötte a hatalomátvételre készülő hadsereg fekete konvoja. Az járművek egy rövid időre megálltak egy fegyveresekkel védett kordon előtt, majd miután megnyitották nekik az utat, továbbrobogtak. A táncosnő ebből semmit sem vett észre, nyugodtan folytatta a gyakorlatait.

Mivel a videó annyira tökéletes, miután elterjedt a közösségi portálokon, sokan csalásra gyanakodtak. Khing Hnin Wai azonban a Twitteren azt írta, a videó valódi, és nem volt megrendezve. Már tizenegy hónapja vesz fel tornavideókat, teljesen véletlen, hogy akkor is épp ezt csinálta, amikor a hadsereg puccsot hajtott végre az országban – írja a Guardian.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik