Élet-Stílus koronavírus

Börtönbe zártak egy ausztrál férfit, mert nem viselt maszkot

TREVOR COLLENS / AFP
TREVOR COLLENS / AFP
A rendőrök felajánlottak neki egyet, de nem fogadta el.

Letartóztattak és börtönbe zártak egy 41 éves férfi hétfőn az ausztráliai Perth városában, mert nem hordott maszkot a hétfőn bevezetett kijárási korlátozások kezdetén – jelentette a helyi sajtó. A rendőrség közlése szerint a meg nem nevezett férfi egy bevásárló-központ előtt állt maszk nélkül, amikor a rendőrök odamentek hozzá.

A rendőrségi szóvivő elmondása szerint a rendőrök felajánlottak neki egy ingyen maszkot, de ő azt elutasította. Eleinte nem akarták letartóztatni, de miután bebizonyosodott, hogy tisztában van azzal, hogy kötelező az utcán maszkot hordani, és képes is volt azt teljesíteni, de ezek ellenére nem volt hajlandó betartani a szabályokat, a közösség jóléte érdekében őrizetbe vették.

A férfi azonnal egy perthi bíróságra szállították, ahol előzetes letartóztatásba helyezték, és még azt sem engedték neki, hogy óvadék kifizetése ellenében szabadlábon védekezzen az ellene felhozott vád ellen. A férfi tárgyalását február 19-re írták ki, és addig rácsok mögött marad.

Perth városát, és Nyugat-Ausztrália jelentős részét azután zárták le, hogy egy hotel biztonsági őrének pozitív lett a koronavírus-tesztje. Az utcára csak élelmiszert vagy gyógyszert vásárolni mehetnek az emberek, illetve az hagyhatja el a lakását, aki nem tud otthonról dolgozni. A korlátozás több mint kétmillió embert érint.

Kapcsolódó

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik