Élet-Stílus

Élve gyújtottak fel egy lakóterületre tévedt elefántot Indiában

Twitter
Twitter
El akarták űzni onnan, ezért egy égő autógumit dobtak a fejére.

Hatalmas felháborodást okozott Indiában egy közösségi oldalakon elterjedt videó, amin azt látni, ahogy egy lakott területen emberek felgyújtanak egy elefántot, ami kétségbeesett tülköléssel menekül el onnan az erdőbe. A helyi sajtóban megjelent beszámolók szerint az ötvenéves állatot ugyan az állatvédelmi hatóság emberei megtalálták, de már nem tudták megmenteni az életét.

A helyi hatóságok két férfit tartóztattak le az állat halála miatt, a vadvédelmi törvény megsértése miatt, és köröznek egy harmadik férfit is az esettel kapcsolatban. A beszámolók szerint azután támadták meg az állatot, hogy megjelent a házuknál, amiben illegális szállást üzemeltettek, és közben megrongált egy autót.

Az eset még január 8-án történt, Tamilnádu államba, de csak napokkal később vált ismertté, miután az esetről készült videó terjedni kezdett. A felvételt egy szomszéd készítette. A videón látni, ahogy az elefántot tűzzel próbálják elijeszteni, majd végül egy égő tárgyat dobnak a fejére. A videón hallani, hogy a menekülő állat után kiáltják, hogy

menj, menj be az erdőbe, és dögölj meg!

Az indiai sajtóban egymásnak ellentmondó információk jelentek meg arról, mit dobtak rá, de egy vadvédelmi tisztségviselő az ANI indiai hírügynökségnek azt mondta, hogy egy égő autógumi volt az, ami ráragadt az állat fejére.

A vadvédelmi hatóság embereinek csak több mint egy héttel később sikerült megtalálniuk az elefántot, amit speciálist kiképzést kapott elefántok segítségével fogták be. A sérült állatot elaltatták, és a Theppakadu elefánttáborba akarták szállítani, hogy ellássák sérüléseit, de már nem tudták megmenteni az életét, és január 19-én meghalt.

Az ANI-nak nyilatkozó vadvédelmi tisztségviselő elmondása szerint az állatot decemberben a hátán talált sebesülések miatt kellett ellátniuk, ami után visszaengedték az erdőbe. Egy videón látni, ahogy egy vadvédelmis sírva búcsúzik a halott állattól.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik