Élet-Stílus koronavírus

Betörtek egy brit kórház covidos osztályára, hogy kivigyenek egy lélegeztetőgépre kötött beteget

Facebook
Facebook
Az orvosok hiába mondták nekik, hogy a beteg meg fog halni, ha leveszik a gépről, rendőrt kellett hívni, hogy távozzanak.

Nyomozást indított a brit rendőrség egy vírustagadó ellen, aki több másik emberrel együtt behatolt egy kórház covidos osztályára, és megpróbáltak onnan kivinni egy lélegeztető gépen lévő súlyos koronavírusos beteget – jelentette a helyi sajtó. Az orvosokkal történt összetűzésről videót is készített a férfi, amit a Facebook-oldalán tett közzé.

Az eset előző hét csütörtökön történt az angliai Redhill városában található East Surrey kórházban – mondta el a Daily Mailnek Surrey megye rendőrségének szóvivője. Közlése szerint a rendőrséget délután két óra előtt értesítették, hogy egy csoport ember bejutott a kritikus állapotban lévő covidos betegeket kezelő osztályra, hogy meglátogassanak egy családtagot.

Kimball Edey főnyomozó „nagyon aggasztónak” és „egész egyszerűen elfogadhatatlannak” nevezte a társaság viselkedését, akik káromkodva szidták és fenyegették az orvosokat, akik nem engedték, hogy a súlyos beteg férfit kivigyék magukkal a kórházból.

Az esetről a vírustagadóként jellemzett Tobe Hayden Leigh készítette, aki a beteg jogi képviselőjének mondta magát, és követelte, hogy engedjék ki a kórházból az idős férfit, aki a felvétel tanúsága szerint alig tudott levegőt venni, és erősen köhögött.

Egy orvos ugyan elmagyarázta neki és a vele lévő embereknek, akik a beteg családtagjai voltak, hogy a beteg meg fog halni, ha leveszik az oxigénről, de nem akartak rá hallgatni, és megkérdőjelezték a vírus létezését. Amikor a beteg közli, hogy haza akar menni, az orvosok egyenesen megmondták neki, hogy meg fog halni, és még a hazáig tartó utat sem fogja túlélni.

A videón hallani, ahogy az orvos közli, hogy a férfinak koronvírus okozta kétoldali tüdőgyulladása van, szteroidokat és antibiotikumokat kap, amire az összeesküvés-elméleteket emlegető Leigh kijelenti, hogy elég lesz a betegnek C-vitamin, D-vitamin és cink. A csoportot végül biztonságiak vonszolták el az osztályról.

A kiérkező rendőrök két emberre helyszíni bírságot szabtak ki a járványügyi szabályok megsértése miatt, és figyelmeztették őket, hogy rendzavarás miatt is megbüntetik őket, ha nem hagyják el a kórházat. A rendőrség közölte, hogy folytatják a nyomozást az üggyel kapcsolatban, a videóhoz mellékelt bejegyzések és kommentek miatt.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik