Élet-Stílus

Hackerek ejtik túszul gyanútlan férfiak péniszét

EnchantedFairy / Getty Images
EnchantedFairy / Getty Images
A jelek szerint, nem a legjobb ötlet online irányítható erényövekkel játszadozni.

A farkad most már az enyém!

Ennyi állt abban az üzenetben, amit egy Robert nevű férfi kapott egy ismeretlentől. A hamarosan érkező újabb üzenetből kiderült, hogy az ismeretlen egy hacker, aki átvette az irányítást Robert okos-erényöve fölött, és csak akkor nyitja ki az eszközt, ha Robert 750 dollár (kb. 220 ezer forint) értékű bitcoint fizet neki – írja a Vice.

Robert megúszta az ügyet, az erényöv ugyanis éppen nem volt rajta, amikor a hackerek átvették az eszköz feletti irányítást, de nem mindenki volt ilyen szerencsés. Tavaly októberben a Pen Test Partners nevű brit kiberbiztonsági cég hívta fel rá a figyelmet, hogy a kínai Qiui cég Cellmate fantázianevű okos-erényövét csak az nem töri fel, aki nem akarja.

Az applikációkkal irányítható, erekciógátló erényöveket a BDSM-közösségekben kedvelik. Az eszköz arra ad lehetőséget, hogy valaki, akár távolról is átvegye a hatalmat a partnere pénisze felett. Alapesetben mindez egymásban maximálisan megbízó szexpartnerek között zajlik, de ha az eszköz nem megfelelően védett, rosszindulatú zsarolók is beszállhatnak a „játékba.”

A Cellmate használói közül többeket zsaroltak meg ismeretlenek. A Vice kereste a kínai céget, de nem kaptak választ a kérdéseikre.

Kapcsolódó

Ajánlott videó

Olvasói sztorik