Élet-Stílus koronavírus

Mekis ajtót és pultot vertek szét a járványügyi szabályok miatt Ausztráliában

Facebbok/The Hills Police Area Command
Facebbok/The Hills Police Area Command
Két férfi, két különböző McDonald's-ban is rombolással vezette le dühét.

Egy vásárló szétrúgta egy McDonald’s étterem üveg bejárati ajtóját, mert a dolgozók be akarták tartani vele a koronavírus-járvány miatt bevezetett szabályokat – jelentette hétfőn a helyi sajtó.

A január 4-én történt esetről készült biztonsági kamerás felvételen látni lehet, ahogy a távozó vendég dühösen lyukat rúg a North Ryde városában található gyorsétterem bejárati ajtójába, betörve az üveget, majd a tönkretett automata ajtót szétfeszítve távozik.

A helyi hatóságok keresik a férfit, aki a beszámolók szerint azért kezdett el őrjöngeni, mert megkérték, hogy QR-kóddal jelentkezzen be. Az eset pár nappal azután került nyilvánosságra, hogy egy másik ausztrál Mekiben szintén a kötelező QR-kódos bejelentkezés, valamint a maszkviselés miatt kezdett rombolásba egy férfi.

A Sydney-nél található Kellyville Ridge városában dühöngött egy vásárló, akit a rendelés leadásakor megkértek, hogy tartsa be a járványügyi előírásokat, és vegyeb fel egy maszkot. Az agresszív férfi előbb a dolgozókkal kezdett el üvöltözni, majd dühét a pulton vezette le, és lelökte onnan a pénztárgépet, majd kiviharzott az étteremből.

A férfit a rendőrség hétfői közlése szerint sikerült azonosítani, és le is tartóztatták. Új-Dél-Wales állam egészségügyi minisztere, Brad Hazzard „teljesen megdöbbentőnek” nevezte az esetet, és reményét fejezte ki, hogy a férfi ellen a törvény teljes erejével lépnek fel a hatóságok.

Ausztráliában QR-kódos bejelentkezéshez kötik a gyorséttermekben a kiszolgálást a járvány elleni küzdelem részeként, hogy követni tudják a fertőzött emberek mozgását, és figyelmeztetni tudjanak mindenkit, akivel kapcsolatba kerülhettek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik